Vágólapra másolva!
Már a kijelentéskor vitát kavart Sepp Blatter, a FIFA elnökének ötlete, miszerint a labdarúgásban is meg kellene szüntetni a döntetlent, mert a sportban csak győztesek és vesztesek lehetnek - a nemzetközi szövetség első embere szerint döntetlen esetén büntetőkkel lehetne győztest hirdetni. A magyar szakemberek elvetették a javaslatot.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára a következőket mondta Blatter kijelentéséről: "Kevesen tudnak arról, hogy nálunk a nyolcvanas években már kísérleteztek ezzel a módszerrel is, amikor a bajnokságban döntetlen esetén büntetőket lőttek a csapatok, amely után a győztes kettő, a vesztes egy pontot kapott. Azt kell mondanom, kudarcba fulladt a kezdeményezés, hiszen nem követte folytatás. Így aztán a magunk részéről nem értünk egyet a javaslattal."

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója ugyancsak egyértelmű választ adott: "Én nem szakítanék a hagyománnyal, a futball úgy jó, ahogy van. A labdarúgáshoz hozzátartozik a pontosztozkodás, olykor az egy pont is siker egy csapat számára, igaz, gyakran kudarccal is felérhet, ám sportágunkban éppen az a szép, hogy kiszámíthatatlan."

Pintér Attila, a Ferencváros vezetőedzője így reagált Blatter ötletére: "Nyilván izgalmasabb és látványosabb lenne ezáltal a futball, mégsem tartom megvalósíthatónak mindezt. Nem szabad ugyanis egy csapat kilencvenperces munkáját a végén a szerencsére bízni, elvégre a büntetők során csak a szerencsén múlna, melyik csapat kapna több pontot."

Bánki József