Vágólapra másolva!
Negyvenötezer embernek nagyon szép estéje volt szerdán a Puskás Ferenc-stadionban, hiszen láthatta, amint a magyar válogatott gólt szerez a világbajnok és világranglista-vezető Brazília ellen, persze arra a négy találatra se lehetett panasz, amit azok rúgtak, akik miatt telt ház volt. Carlos Alberto Parreira, a vendégek mestere szerint csapata tényleg jól játszott, és a győzelmen kívül annak is örül, hogy felejthetetlen vendéglátásban részesültek a brazilok. Lothar Matthäus minimálisra csökkentené a játékosai által elkövetett hibák számát, míg a válogatott kapusa, Babos Gábor úgy véli, fél óráig remekül állta a sarat a magyar csapat.

Ötöt kaptak a németek, Baggio elbúcsúzott

Barátságos válogatott mérkőzés
Magyarország - Brazília 1-4 (0-3)
Puskás Ferenc-stadion, 45 ezer néző
vezette: Massimo De Santis (olasz)
Magyarország: Babos - Bodnár (Hercegfalvi 86.), Stark, Lipcsei (Juhász, 46.), Pető Z. (Bodor, 46.) - Simek (Torghelle, 46.), Tóth B., Molnár B. (Farkas B., 70.), Huszti - Gera (Dvéri, 67.), Kenesei (Szabics, 59.)
Brazília: Dida - Cafú (Mancini, 46.), Roque Junior, Juan (Bordon, 68.), R. Carlos (Dedé, 46.) - Juninho (Baptista, 61.), Edmilson - Kaká (Alex, 61.), Ronaldinho (Felipe, 77.), Zé Roberto (Edu, 46.) - Luis Fabiano
gól: Torghelle (56.), illetve Kaká (32.), Fabiano (35., 45.), Ronaldinho (75.)

Másfél órával a mérkőzés előtt már hangyabolyhoz hasonlított a Puskás-stadion környéke, a rendőrök illedelmesen eligazították a parkolóhelyet kereső autósokat, a gyalogos szurkolók pedig ekkor már síppal, dobbal és piros-fehér-zöld színben pompázva, ezrével tódultak a nagy meccs helyszíne felé. "Ria, Ria, Hungária" - kiabálták az optimista drukkerek, az alkalmi útszéli árus pedig bőszen ajánlotta az arra jövőknek "csapatbuzdító olcsó magyar sapkáját". Hogy hányat vettek a szurkolók, azt nem tudni, de az biztos, hogy rendkívül üdítő volt az Arany Ászok Ligához szokott embernek a felső karéjostul 45 ezres nézősereg - nemzetiszínű - látványa.

A csapatok bemutatásánál a 6-os, a 7-es és a 8-as mezszámú brazil játékosnál hördült fel leginkább a közönség, ami nem meglepő, hiszen ritkán teszi tiszteletét olyan futballzseni magyar pályán, mint Roberto Carlos, Ronaldinho vagy Kaká. Még ennél is aktívabban reagált a Salgótarján népességű tömeg a hangosbemondó magyarokat bemutató felsorolására, s mint kiderült, a legnépszerűbb két játékosunk Gera és Szabics - sokan sajnálták is, hogy utóbbi kimaradt a kezdőből.

Amelyben némi meglepetésre mindössze három légiós kapott helyet, s érdekesség volt, hogy Lipcsei ezúttal újra a védősorban kapott helyet, azaz - Stark Péterrel és Pető Zoltánnal az oldalán - a Sao Paulóban játszó Luis Fabianóval, no meg a Barca extraklasszisával, Ronaldinhóval nézhetett farkasszemet. Az első szambázó mozdulatra tíz percet kellett várnia a közönségnek, ekkor Ronaldinho ollózó mozdulattal ijesztett rá Babosra. De a magyarok nem ijedtek meg a világbajnoktól, hanem rövid passzos játékkal többször is remekül törtek előre, egy ilyen magyar próbálkozás után egyszer Bodnár 27 méterről bombázott fölé, majd Kenesei szabadrúgásból csavart Dida kezébe. A játékrész első felében egyenrangú ellenfele volt a Matthäus-csapat az aranysárga-mezeseknek, a mieink többször is labdát szereztek a középpályán, a vendégek pedig ekkor még nem sokat tettek azért, hogy megszakítsák a magyarok "verhetetlenségét". Kaká ezt megunva a félidő derekán előbb 30-ról próbálta megtréfálni Babost, majd 12-ről ziccerhelyzetben hibázott. Erre Kenesei egy bal oldali, Détári-szögből elvégzett kapura csavarással válaszolt, majd a közönség "unalmában" vagy tíz percig a 86-os mexikói vb-n ismertté vált hullámzással szórakoztatta magát.

Így szavaztak Önök!

A világ legjobb csapata lesz Matthäusék vendége. Mi lesz?
1. Nagyon csúnya zakó (7164, 46,7 %)
2. Csúnya zakó (4568, 29,8 %)
3. Világraszóló magyar siker (1964, 12,8 %)
4. Bravúros döntetlen (1636, 10,7 %)



Mert bár a második félidő elején a frissen beállt Torghelle a 16-os jobbszélén csetlett-botlott, kapura lövéséből csak passz lett, Gera pedig az ötösnél lyukat rúgott, az MTK-s csatár az 57. percben valóra váltotta a magyar álmokat. Huszti szöktetése után egyedül lódulhatott meg Dida kapuja felé, elsőre a Milan-kapusba lőtt, másodszorra azonban csak besiklott a brazil hálóba a magyar labda, a stadion meg majd' szétrobbant örömében, még a felső karéjon ülők is omladozás nélkül élvezhették az apró sikert.

Ronaldinho azonban még akart egy kis emléket a brazil focira vágyóknak, ezért pár laza csel után belőtte a negyediket negyedórával a vége előtt. A csereként - a közönség legnagyobb örömére - időközben beállt Szabics a hajrában Huszti fejére varázsolta a labdát, Dida azonban kiütötte Matthäus friss felfedezettjének a fejesét. Az eredmény pedig már nem változott, s végül mindenki örülhetett: a magyarok a rúgott gólnak és a sok nézőnek, a brazilok a sok nézőnek és a négy gólnak, a sok néző pedig az egy magyar és a négy szép brazil gólnak.