Vágólapra másolva!
Két győzelemmel kezdte meg a tavaszi idényt az NB I B-ben Détári Lajos együttese, a Tatabánya. Az egykori világválogatott futballista, az együttes vezetőedzője elmondta: tavaszi első akar lenni a Tatabányával, sőt titokban azt reméli, hogy feljutnak a legmagasabb osztályba.

- Számított arra, hogy kiesőjelölt csapata ilyen nagyszerűen kezdi a tavaszt? - kérdeztük Détárit.
- Igen, hiszen jól igazoltunk, és a csapat "ötvözete" is ideális. Olyan élvonalbeli futballistákkal erősödtünk télen, mint Almir Filipovic, Márkus Tibor, Tímár Krisztián, Sípos Norbert, valamint Kovács Attila megszerzésével megerősödtünk a télen, ráadásul kifejezetten ideális a fiatalok és idősebbek aránya a csapaton belül. Persze legalább olyan fontos, hogy nyugodt háttér áll az együttes mögött, ugyanis a játékosok, ha nem is csillagászati összegeket, de időben megkapják a pénzüket Török József ügyvezető igazgatótól.

- A bajnokság végén a biztos bennmaradással, netán a középmezőnybeli pozícióval elégedett lenne?
- Nem biztos, mivel ebben a csapatban sok fantáziát látok. Kijelenthetem tehát, tavaszi első akarok lenni a Tatabányával, sőt titokban azt remélem, bravúros szerepléssel akár a hatodik helyre is odaérhetünk, ami osztályozót jelentene az élvonalhoz.

- Milyen a megítélése a szakmán belül?
- Ezt úgyis az eredmények döntik el, mindenesetre én nem alkuszom, továbbra is megmondom a véleményemet mindenről. Jó edző szeretnék lenni, amelyhez erőt ad, hogy eddigi csapataimnál teljesítettem, amit vállaltam. Szombathelyen felvittem a csapatot az NB I-be, Kispesten, Nagyváradon és Vietnamban szintén elégedettek voltak velem, ráadásul azért sem szükséges bárkinek bizonyítanom a szakmában, mert nem vagyok rászorulva senkire

Bánki József