Vágólapra másolva!
A NAC Breda magyar középpályását, Fehér Csabát a napokban a Feyenoorddal és - angol lapértesülés szerint - a Bayern Münchennel is szóba hozták, a szerdai holland fordulóban gólt szerző játékost azonban nem izgatják a kérők, mi több, őrületbe kergetik a találgatások.

A tavalyi holland bajnokságban negyedik helyen végzett NAC Breda első számú "médiasztárja" Magyarországon és Hollandiában a kapus Babos Gábor volt, akit hétről hétre, jobbnál jobb csapatokkal boronálták össze az újságok, mígnem végül az oly' sokat emlegetett Feyenoord le is igazolta a kiváló hálóőrt. Úgy tűnik, Babos - papíron már létrejött, elvileg csak nyáron életbe lépő - távozásával Fehér Csaba veszi át a kapus helyét a lapok címoldalán, minthogy a 28 esztendős egykori MTK-játékost a hírek szerint a Feyenoord, sőt a német Bayern München is szerződtetni kívánja.

Arról ritkán esik szó, hogy vajon a játékos mit is akar valójában, pedig Fehér jól érzi magát Bredában, és ha úgy alakul, azt is el tudná képzelni, hogy a NAC-ban fejezi be a pályafutását.

A Sky Sports csütörtöki írásában Fehér Csaba Sportweeknek adott nyilatkozatát idézi: "Megőrjítenek! Bayern München, Feyenoord, úgy tűnik, bárhová elszerződhetek! Semmi konkrétum nincs még, szóval semmit nem tudok mondani az érdeklődésekről! Egyébként meg nem is érdekelnek egyáltalán a kérők, boldog vagyok a NAC-nál. Ha nem történik semmi, szívesen befejezném itt a karrieremet."

Fehért 2005-ig köti szerződés a Bredához, és a Feyenoordnál úgy nyilatkoztak, a középpályást nem akarják azonnal leigazolni, minthogy inkább a védősort erősítenék meg, s szerintük hátvédként nemigen vethető be a magyar válogatott játékos. "Mindenképpen egy védőt akarunk szerződtetni" - mondta Mark Wotte, a Feyenoord technikai igazgatója. "Fehér jól játszik a középpályán, de jobbhátvédként már kevésbé győzött meg minket. Elég középpályásunk van, ezért nincs is a kívánságlistánk csúcsán Fehér."

A játékos a NAC-ban pedig remekel, szerdán például góljával pontot mentett a Bredának a Groningen elleni, korábbról elhalasztott mérkőzésén. Fehér a 33. percben szerzett vezetést, ám a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek, s a második félidőben már nem változott az eredmény. A további két bepótolt találkozón az Ajax Amsterdam nagy meglepetésre idegenben simán kikapott a Heerenveentől (4-1), míg az ADO Den Haag egygólos győzelmet aratott a Roda Kerkrade felett.

A bajnokságban az Ajax vezet 55 ponttal, a PSV a második (49), az Alkmaar pedig a harmadik (42). A Feyenoord 39 ponttal jelenleg még a dobogón sincs, míg a NAC idén gyengébben muzsikál, mint tavaly, 30 egységgel a kilencedik.

jp