Vágólapra másolva!
Miként a csapat, úgy a szakmai stáb is megfiatalodott Újpesten, hiszen a hét elején lemondott Mezey György, Both József duó után két egykor válogatott labdarúgó, Mészöly Géza és Véber György vette át az irányítást a lila-fehérek kispadján. Az élvonalbeli vezetőedzőként Újpesten bemutatkozó Mészöly Géza elmondta, bízik abban, hogy sikeres tavasz elé néz csapatával.

- A megfiatalított keretet ismerve, a felsőházi tagság az alapcél, netán még szebb eredményekre számít az együttestől tavasszal? - kérdeztük a 37 éves Mészölyt.
- Minimálisan mindenképpen az első hat helyezett közé kell kerülnünk az alapszakasz végén, amiben tökéletesen hiszek, különben el sem vállaltam volna a feladatot. A rájátszásban aztán újra nekiugrunk az ellenfeleknek, ugyanis minden mérkőzésen csakis a győzelem reményében léphetünk pályára.

- Kovács Zoltán esetleges távozása mennyire határolhatja be a lehetőségeiket?
- Egyelőre még korántsem biztos, hogy eligazol, természetesen vele könnyebben valósíthatjuk meg elképzeléseinket, elvégre a csapat kulcsemberéről van szó. Ugyanakkor Kovács Zolival vagy nélküle, az Újpestnek a dobogó közelében a helye. Ismerve a mostani fiatal gárdát, én képesnek tartom a csapatot a folyamatos jó szereplésre, s a magam részéről hiszek is az újpesti sikerekben.

- Milyen lesz a munkamegosztás ön és Véber György között?
- Nyilvánvalóan fontos, hogy Gyurit szeretik és elismerik Újpesten, ám a szurkolóknál nem rajta keresztül, hanem az eredmények alapján akarom elfogadtatni magam. A futballban ősi igazság ugyanis, hogy a szeretet megőrzéséért a legtöbbet a folyamatos győzelemmel tehet az ember. Persze az is sokat nyomott a latban, hogy a REAC-nál már tapasztalhattam, Véber Gyurinak remek vénája van az edzőséghez, azaz biztos vagyok abban, remekül tudunk majd együtt dolgozni. A felelősség azonban vezetőedzőként az enyém, így az utolsó szó joga is, ettől függetlenül mindenben egyeztetünk majd. A lényeg, hogy sorozatos győzelmekkel örvendeztessük meg és csábítsuk vissza a lelátóra az újpesti szurkolósereget.

Bánki József