Vágólapra másolva!
Kedden 10 órakor kezdődik az FTC közgyűlése, amelyen nagy horderejű bejelentésre készül a zöld-fehérek vezérkara. Az [origo] információja szerint távozik a klub éléről Várszegi Gábor, és az új tulajdonos kilétére is fény derül. Várszegi utóda évi egymilliárd forintot fektet be a Ferencvárosba, kezdésként pedig 1,8 milliárd forintot tesz le az asztalra. Változások várhatók a szakmai vezetésben is.

A Fradinál már kész tényként kezelik, hogy Várszegi Gábor visszaadja a csapatot, ellenben a klub címerével ellátott kereskedelmi jogokat még legalább három évig megtartja. A tulajdonosváltás a szakmai vezetésben is jelentős változásokat hozhat.

Furulyás János, az FTC elnöke a tervek szerint közvetlenül a kedd délelőtti közgyűlés előtt osztja szét az elnökségi tagok között azt az írott anyagot, amelyben már az új tulajdonos vagy tulajdonosi csoport neve is szerepel.

Egy nappal később, szerdán ismét komoly döntés érinti a Ferencvárost. Ekkor ülésezik ugyanis a Magyar Labdarúgóliga fegyelmi bizottsága, és tárgyalja újra a május 30-i FTC-DVSC utáni botrány következményeit. Információink szerint szigorú büntetésre, akár a nemzetközi kupaszereplésből való kizárásra is számíthat a Fradi.

Bánki József