Vágólapra másolva!
Nincs még veszve minden, bár nem így képzeltük a balti kirándulást. A magyar labdarúgó-válogatott győzelemre játszott Rigában a lettek ellen, mégis vereség jutott osztályrészül. Az [origo]-n most megnézheti, hogyan veszítette el az utolsó forduló tétnélküliségének esélyét a Gellei-csapat.

Királyék ráadásul rápihenhettek az összecsapásra, hiszen az Eb-selejtezők szombati játéknapján szabadnapos volt a magyar csapat, így az a veszély sem fenyegetett, hogy egy fárasztó mérkőzéssel a lábakban kell kivívni a rigai sikert.

Emellett Gellei Imre valóban támadó szellemben küldte pályára csapatát, hiszen a két ék, Fehér Miklós és Szabics Imre mögött Gera Zoltán amolyan visszavont középcsatárt játszott, így a felállás komoly magyar offenzívát ígért. A várt rohamok nem is maradtak el, csak éppen gólt nem sikerült elérnie a mérkőzés ezen szakaszában Szabicséknak.

Aztán a lettek kettőt villantak, így gyakorlatilag négy perc alatt eldöntötték a mérkőzést, a második félidő elején történt gyors gólváltás már nem változtatott a lényegen. Sikerükkel Verpakovskisék a csoport második helyére ugrottak, és saját kezükbe vették a sorsukat.

Az október 11-én sorra kerülő utolsó fordulóban Svédországba látogat a lett válogatott, s amennyiben nyer, csoportmásodikként pótselejtezőt játszhat. Amennyiben nem nyernek Rubinsék, és a magyar válogatott hazai pályán begyűri a lengyeleket, úgy Gellei Imre csapata túlórázhat Portugáliáért.