Vágólapra másolva!
Formája alapján komoly eséllyel pályázik a Luxemburg ellen fellépésre készülő válogatott keretbe Zavadszky Gábor, jóllehet Gellei Imre szövetségi kapitány még nem hozta nyilvánosságra a névsort. Az MTK középpályása legutóbb a DVSC elleni bajnokin lőtt győztes góljával, valamint hatékony játékával tűnt ki a mezőnyből.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

- A 6-1-es kupavereségük miatt volt a szokottnál is keményebb a Debrecen elleni bajnoki mérkőzés? - kérdeztük Zavadszkyt.
- Egyrészt igen, másrészt a tét is növelte a feszültséget a pályán, nekünk ugyanis nyerni kellett ahhoz, hogy versenyben maradjunk a bajnoki címért. Ezen kívül Sándor Tamás egyik nyilatkozata is felpaprikázta a csapatunkat. A Debrecen irányítója az egyik napilapban azt mondta, nem bánná, ha edzőnk a bajnoki után is pénzbüntetésre ítélné néhány futballistánkat. Örülök, hogy végül mi büntettünk.

- Mivel a következő két körben, papíron könnyebb ellenfelek várnak az MTK-ra - Győr, Siófok - akár át is vehetik a vezetést a táblázaton.
- Várjunk azért ezzel! A rájátszásban minden meccs háromesélyes. Mindezt bizonyította a Fradi siófoki veresége, ráadásul Újpesten sem tudták legyőzni a balatoniakat.

- A sportágon belül egyesek előszeretettel terjesztik, hogy ezt a bajnokságot a Ferencvárosnak kell nyernie. Cáfolja ezt, netán egyetért ezzel?
- Hogy érthetnék egyet ezzel? Cáfolni pedig nem csak szavakban, hanem tettekben is akarjuk ezt a pletykát. Nem titkoljuk, bajnokok akarunk lenni. Anyagilag és erkölcsileg egyaránt a Bajnokok Ligája-indulás érné meg nekünk, de minimum az UEFA-kupában szeretnénk rajtolni. Az pedig meg sem fordul a fejünkben, hogy egyikben sem indulnánk, olyan tavaszt, mint tavaly, még egyszer nem produkálhatunk.

Bánki József