Vágólapra másolva!
A ZTE jutott tovább a teremlabdarúgó-bajnokság szombati, zalaegerszegi selejtezőtornájáról.

A legesélyesebb csapat, az e.on-ZTE jutott a Borsodi Terembajnokság debreceni döntőjébe ötödik együttesként, miután a zalaegerszegi, utolsó selejtező első napján megelőzte a Hévíz, a Bük és a Matáv-Sopron együttesét.

Egy pillanatig se gondolja ám senki, hogy a nagypályás bajnokcsapat útja nem volt rögös a csoportgyőzelemig. Mindjárt a hangulat fokozása és a 4000 ember további izgalmának biztosítására Zala megyei riválisukkal, a másodosztályú Hévízzel kerültek össze Keneseiék. Úgy tűnt, hogy nyer a hazai gárda, de a 2001-ben nagydöntős fürdővárosiak az utolsó percben Cupik révén egyenlíteni tudtak. A másik élvonalbeli klub, a Sopron még rosszabbul kezdett, sima vereséget szenvedett a Büktől. Hogy még kuszábbak legyenek a szálak, utána a vasiak a nap legegyértelműbb összecsapásán alulmaradtak a teremben nagyon jó hévíziek ellen, így a ZTE-nek a továbbjutásért mindenképpen le kellett győznie a Matávot. Sabo vezérletével ezt meg is tették, a feltűnően indiszponált Somogyiék ezzel kiszálltak a versenyből.

Az utolsó körnek egyértelmű volt a tétje. Aki nyer, az a végén mindent vihet. Mihalecz ráijesztett a hazai publikumra, mindjárt az elején vezetést szerzett a Büknek. Aztán fordítottak Nagy Lajosék és meg sem álltak hat találatig. Lehetett csemegézni közülük, volt fineszes megoldás, volt erőből ellőtt labda, volt gyönyörűen helyezett találat. Vincze azonban fantasztikus góljával mindent überelt, a felpattanó labdát egy villámgyors mozdulattal a vasi védőt megelőzve zúdította a kapu jobb felső sarkába úgy, hogy a kapus a kezeit sem tudta felemelni.

Az utolsó meccsen végleg leegyszerűsödött a képlet: ha a Hévíz legalább három gól különbséggel veri a Sopront, akkor ők lehetnek ott a döntőben, minden más esetben Bozsik Péter alakulata a finalista. Fonnyadt és Czafit révén 2-0-ás előnyre tettek szert az NB I/B-s zalaiak, fel is forrósodott a hangulat a nézőtéren és a pályán egyaránt. Öt kétperces kiállítás és egy piros lap színesítette az egyébként sem fakó találkozót. Amikor két perccel a vége előtt a soproni Pintér lökete után Gelencsér kapusról a hálóba vánszorgott a labda, egy emberként üvöltött az egerszegi tábor, mert biztos volt, hogy nem tudnak két gólt rúgni Fonnyadték. Mivel az egymás elleni eredmény döntetlen volt, a ZTE és a Hévíz között a gólkülönbség döntött Bardiék javára.

A DVSC, MTK, REAC, FTC négyesfogathoz tehát a ZTE csatlakozott. A gólkirályi címen hárman osztoztak, hiszen Mihalecz Péter (Bük), valamint Radu Sabo és Nagy Lajos (mindkettő ZTE) egyaránt három gólig jutott. A teljes egerszegi sikert az a csinos fekete hajú hölgy tette egésszé, aki a Miss Futball Hungary döntőjébe jutott.

Eredmények:

Hévíz FC - e.on-ZTE 2-2 (0-0)
gól:
Buza (19.), Cupik (24.) illetve Sabo (17.), Nagy L. (22.)

Matáv-Sopron - Büki TK 0-2 (0-0)
gól:
Kőrösi (17.), Mihalecz (24.)
2 perces büntetés: Somogyi (20.)

Büki TK - Hévíz FC 0-3 (0-1)
gól: Cupik (8.), Szabó B. (16.), Fonnyadt (18.)

e.on-ZTE - Matáv-Sopron 3-1 (1-0)
gól: Sabo (5.), Szamosi (16.), Kenesei (23.) illetve Bausz (22.)
2 perces büntetés: Sabo (9.)

Büki TK - e.on-ZTE 3-6 (1-4)
gól: Mihalecz (2., 21.), Kecskés (22.) illetve Nagy L. (3., 19.), Egressy (9.), Sabo (12.), Vincze (12.,18.)
2 perces büntetés: Sátori (24.)

Hévíz FC - Matáv-Sopron 2-1 (1-0)
gól: Fonnyadt (8.), Czafit (13.) illetve Pintér (22.)
2 perces büntetés: Stieber (9.) illetve Csiszár (7.), Tóth M. (11.), Pintér (23.)
kiállítva: Buza (24.)

Végeredmény:

1. e.on-ZTE 7 pont (11-6)
2. Hévíz FC 7 (7-3)
3. Büki TK 3 (5-9)
4. Matáv-Sopron 0 (2-7)

Zsámár Roland