Vágólapra másolva!
A Megyeri úton nem tagadják, a klub anyagi helyzete miatt egyelőre komoly megszorító intézkedéseket kell hozni. Az üres kassza az oka annak is, hogy a lilák kénytelenek lemondani a Dunaferr védőjének, Kiss Györgynek a megszerzéséről. Ami azonban talán ennél is fájdalmasabb, az újpestiek törökországi edzőtábora is elmaradhat, hacsak az amerikai befektetőkkel nem sikerül megállapodnia az egyletnek.

Bodnár István, az Újpest klubigazgató-helyettese az [origo]-nak elmondta: pillanatnyilag úgy fest, hogy a lila-fehér együttes - anyagi okok miatt - valószínűleg nem engedheti meg magának az antalyai edzőtábort. "Abban viszont még reménykedünk, hogy az amerikai befektetőkkel sikerül megállapodnunk, s ez esetben Törökországban készülhet a csapat a tavaszi idényre, továbbá erősítésekre is gondolhatnánk" - tette hozzá az elöljáró.

Az Újpest meghiúsult és talán még létrejöhető igazolásairól a következőket mondta Bodnár: "Nem titok, bal oldali játékosra lenne szükségünk, ám a szűkös anyagi helyzetre való tekintettel Kiss Györgyről lemondtunk már, de nem jön hozzánk Pető Zoltán sem. Csak halkan jegyzem meg, Kiss György szívesen futballozott volna nálunk, a szerződtetése egyértelműen az anyagiak miatt hiúsult meg. Az viszont biztató, hogy a Fótra kölcsönadott labdarúgóinkat minden további nélkül visszahívhatjuk, s könnyen megeshet, hogy Kapcsos vagy Vanczák kap lehetőséget a tavaszi idényben. Ugyanakkor, akárcsak a török túra esetében, az igazolások terén sem vagyunk késésben, hiszen február 16-án zárul az átigazolási időszak, s addig igyekszünk minőségi futballistákkal felvenni a kapcsolatot."

Az sem kizárt, hogy gyengülni fog az Újpest, ugyanis a klubigazgató-helyettes szerint könnyen elképzelhető, hogy a jelenlegi lila-fehér frontemberek közül egyet elenged a klub: "Ez nem kizárt, de hangsúlyozom, csak egy játékost vagyunk hajlandók eladni külföldre. Persze tudjuk, a legideálisabb az lenne, ha együtt tudnánk tartani a keretet, mivel sokra hivatott társaság a mostani, ám sajnos a pénzügyi helyzet eleve behatárolja a lehetőségeinket. Elkeseredésről szó nincs, mivel ebben a nehéz időszakban is nagy összetartás jellemzi az Újpestet, s a remélt befektetők mellett ez is bizakodásra ad okot szurkolóink és a mi számunkra is."

Bánki József