Vágólapra másolva!
A hét végén Nyíregyházán rajtol a nemzeti teremlabdarúgó-bajnokság, amelynek keretében az első napon a Debrecen, a Békéscsaba, a Vasas és a Balassagyarmat, míg a másodikon a Nyíregyháza, a Siófok, a Kispest és a Fót együttese lép műfűre.

Tavaly némi meglepetésre a Siófok nyerte a tornát, a Ferencvárostól érkezett Csank János akkor debütált a balatoni együttes kispadján. A szakvezetőt az egy évvel ezelőtti élményről, a kispályás futball előnyeiről, illetve hátrányairól kérdeztük.

"Játékosként és edzőként sem készültem különösebben a teremfutballra, bár amikor Egerben védtem, akadtak sikereink, hiszen döntőbe jutottunk, ahol a Galántai vezérelte ZTE-től kaptunk ki" - kezdte Csank, majd így folytatta: "Bevallom, edzőként kissé zavarónak érzem a kispályás futballt, elvégre elsősorban a nagypályás meccsekre készülünk, márpedig a teremben más képességekre van szükség, mint a szabadban.

Persze azért a torna előtt egy nappal én is visszaveszek majd a terhelésből, ugyanis a játékosoknak sem mindegy, milyen eredményt érünk el. Tavaly például nagy lökést adott a tornagyőzelem a fiúknak és nekem is, hiszen az volt az első közös élményünk, ráadásul a Siófok korábban nem ért el ilyen sikert teremben.

A Siófok a 2002-es terembajnok/sport/magyarfoci/20020202asiofok.htmlTeremfoci a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/labdajatekok/labdarugas/kispalyas_es_teremlabdarugas/

Összességében mindenképpen jó kezdeményezésnek tartom a kispályás labdarúgást: hangulatos, mert közel vannak a nézők, gyors a játék, így az improvizációs készség is fejleszthető. Az is előfordult már, hogy éppen ilyen tornán fedeztem fel egy játékost, például Békéscsabán Belvont, aki nem csupán kicsiben, hanem később nagypályán is bizonyított.

Természetesen ezúttal is felkészítem a csapatot a teremtornára, de nem veszem élesre a figurát, azaz nem történik tragédia, ha nem védjük meg a címünket. A lényeg, hogy egyetlen játékosom se sérüljön meg, a közönség pedig jól szórakozzon."

Bánki József