Vágólapra másolva!

Őze fél évet kapott a bizonyításra Kispesten

Hétfőn délben bemutatták a kispesti labdarúgóknak Őze Tibort, az új vezetőedzőt, valamint a szakmai stáb tagjait.

Őze első számú segítője Kovács Kálmán, a klub egykori remek csatára, a kapusedző Gujdár Sándor, a Kispest korábbi válogatott hálóőre lesz, ám az igazi meglepetést az erőnléti edző személye okozta: ő nem más, mint Schobert Norbert, akit elsősorban fitneszoktatóként ismert meg a közvélemény. Az említetteken kívül a tervek szerint Hegedűs Mónika atlétikai trénerként tevékenykedne a csapat mellett. A felelősség azonban az együttes szerepléséért Őze Tiboré, s mint alábbi beszélgetésünkből kiderül, a cél nem is lehet más, mint a bentmaradás kiharcolása.

- Minden pátosz nélkül kijelenthetem, nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Kispest vezetőedzője lehetek, elvégre patinás klubról van szó. Természetesen elsősorban a bentmaradás a célunk, ami nem lehetetlen vállalkozás, hiszen a még élvonalbeli tagságot jelentő helyen álló Dunaferr mindössze két pontra van tőlünk - kezdte Őze.

- Mennyi időre szóló szerződést kötött a Kispesttel?
- Egyelőre féléves megállapodásban egyeztünk meg.

- A bentmaradás kiharcolása esetén garantált lenne a folytatás?
- Ha nem is garantált, de ez esetben újra tárgyalóasztalhoz ülnénk, mivel eredetileg fél plusz kétéves szerződésben egyeztünk meg.

Példa nélküli feladatmegosztás Kispesten/sport/magyarfoci/20030102pelda.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.html

- Mely posztokon tervez erősítéseket?
- Egy edzést követően túlságosan friss az élményem a játékosokat illetően, így egyelőre konkrét posztokat nehéz lenne megjelölnöm. Persze a román labdarúgók távozása miatt az már biztos, egy védőt és egy középpályást feltétlenül igazolnunk kell. A mostani hét pedig az ismerkedés jegyében telik, ezt követően rátérhetünk az erősítésekre. A vezetők már tárgyalásban állnak néhány futballistával, így azokat, valamint az én javaslataimat összevetve döntünk az új igazolásokról.

- A vadonatúj kispesti menedzserről, Kovács Attiláról köztudott, hogy szenvedélyes híve a támadófutballnak. Ezt mennyiben kívánja önre erőltetni?
- Ezt egyáltalán nem kell rám erőltetnie, hiszen magam is a látványos, közönségszórakoztató futballt preferálom. Vagyis hatékony, támadó felfogású stílussal is kiharcolhatjuk a bentmaradást, persze azért nyílvánvalóan a védekezésünket is alaposan meg kell szerveznünk. Az élvonalbeli tagság megtartása mellett egyébként nagy célunk még a közönség visszacsalogatása a Bozsik-stadionba. Amennyiben mindkettő sikerül, elkezdődhet egy szebb jövő a kispesti futballban, s örölnék, ha ennek én is részese lehetnék.

Bánki József