Vágólapra másolva!
A Spanyolországban edzőtáborozó magyar olimpiai (U21) labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el a Barcelona B együttese ellen. A házigazdák egyáltalán nem vették félvállról a találkozót, amit az is jelez, hogy a katalán gárda több sztárja pályára lépett, a kispadon pedig Louis van Gaal, az első csapat holland vezetőedzője ült.

Felkészülési mérkőzés:
Barcelona B - Magyar olimpiai válogatott 0-0
Barcelona B: Marin, Oleguer, Christanval (Verdi, 72.), Pena (Alonso, 80.) Rochemback, Geovanni, Motta, Inviesta Overmars (Francisco, 40.), Dani.
Magyarország: I. félidő: Szántai Szélesi, Nagy G., Pusztai, Makra Czvitkovics, Tóth B., Fehér Z., Németh N. Rajczi, Koplárovics. II. félidő: Fülöp Regedei, Vanczák, Horváth L., Geri Berdó, Czeglédi, Dávid, Weitner, Németh T. Juhász.

Jól szerepelt a magyar U21-es labdarúgó válogatott a Barcelona elleni felkészülési mérkőzésen, amelyen egy olyan hazai csapat lépett pályára, amelyben az európai sztárcsapat klasszisai is helyet kaptak. Louis van Gaal kérésére ugyanis a katalán együttes erős összeállításban, az első kerethez tartozó játékosokkal - Christanval, Rochembach, Geovanni, Motta, Overmars - futballozott Róth Antal legénysége ellen, a hazai kispadon pedig a BL-győztes holland trénere, Louis van Gaal ült.

Bár a hazai csapat az egész mérkőzésen többet birtokolta a labdát, veszélyes helyzeteket csak az első játékrészben tudtak kialakítani Overmarsék (a holland támadó egy Nagy Gáborral történt ütközést követően megsérült a 40. percben). A magyar gárda a szünet után egy teljes új csapattal folytatta a küzdelmet, s a 65. percben egy tetszetős magyar akció végén Juhász Roland nyolc méterről telibe találta a lécet, a 82. percben pedig Weitner Ádám bombáját kellett nagy bravúrral védenie a német Enkének.

Overmars januártól a Interé/sport/focivilag/20021203overmars.html

A lefújást követően Róth Antal, az olimpiai válogatott szakvezetője a következőképpen értékelt: "Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Van Gaal mester úgy döntött, az első csapat játékosait s szerepelteti ellenünk. Az eredménytől függetlenül örülök önmagában a lehetőségnek is. Az első félidőben többet támadott a Barcelona, szünet után viszont mi voltunk veszélyesebbek, és ez nagy eredmény. Már elutazásunkkor tudtam, hogy hasznos ez az út, de ez a mérkőzés szakmai szempontból is nagy jelentőségű, és nem utolsósorban, hatalmas élmény volt a játékosoknak."

Róth Antal szövetségi edző együttese csütörtökön 19.30 órakor a harmadosztályú Badalona otthonában lép pályára.

Bánki József