Vágólapra másolva!
Garami József, az FTC vezetőedzője kiemelte Gera Zoltán MTK ellen nyújtott játékát, kollégája, Egervári Sándor ugyanakkor nagyon hiányolta az Európa-klasszis Illés Bélát csapatából az örökrangadón.

A vasárnapi, 1-0-s ferencvárosi győzelemmel véget ért örökrangadó után nehezen nyugodtak meg a kedélyek az MTK berkein belül, hiszen a kékek hívei közül sokan nehezteltek Bede Ferenc játékvezetőre. A nyurga sípmesteren főként Gera győztes gólja előtt Ferenczi lerántást kérték számon, továbbá Komlósi kiállítását is többen elhamarkodottnak tartották. Igaz, néhány hazai szurkoló elismerte a piros lap jogosságát, de a kék-fehér táborban egyesek az őszi események kompenzálásáról beszéltek, mondván, akkor is Bede vezette a derbit, amely után a zöldek vetették a játékvezető szemére, hogy nem adott meg számukra egy nyilvánvaló tizenegyest.

Ami azonban ennél is elkeserítőbb, hogy ugyan heves küzdelem zajlott a gyepen, ám a két élcsapat alig tudott helyzetet kialakítani a 90 perc során, így a 185. örökrangadó, ha nem is okozott hatalmas csalódást, a színvonal bőven hagyott kívánnivalót maga után. A két tréner szavaiból is valahol ez derült ki a lefújást követően. A Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József például ekképpen értékelt: "Jól kezdtük a mérkőzést, de fura módon a gól után elkezdtünk kapkodni. Az MTK többek között ezért is vette át az irányítást. A kiállítás után ismét igyekeztünk uralni a pálya stratégiai pontjait, ez hellyel-közzel sikerült is, jóllehet az MTK tíz emberrel is példásan harcolt az egyenlítésért. Ez a találkozó nagyban hasonlított a szeptemberi, Üllői úti rangadóhoz, persze ellenkező eseményekkel és eredménnyel. A csapatból sohasem szoktam senkit sem kiemelni, most sem akarok, de annyit azért illik megemlítenem, hogy Gera ügyes gólt szerzett, amellyel nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg kiváló riválisunkkal szemben."

Hatgólos meccs Egerszegen és Sopronban/sport/magyarfoci/20021130hatgolos.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021130aborsodi.html

A másik oldalon Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője a következőképpen fogalmazta meg nyilatkozatát: "Hasonlóan láttam a meccset kollégámhoz, ugyanis a gólig valóban a Ferencváros játéka dominált. Később aztán rendeztük a sorokat, és akár tíz emberrel is egyenlíthettünk volna. Hozzátenném azonban, hogy a támadójátékunkban ezúttal nem volt benne a gól, elsősorban ezért maradtunk pont nélkül. Ugyanakkor gratulálok játékosaimnak a fegyelmezett és harcos játékért, mint ahogy az őszi teljesítményükért is, no meg természetesen gratulálok a Ferencvárosnak és Garami Józsefnek is a győzelemhez."

Ezek után érkezett a kérdés Egervári Sándorhoz a játékvezetéssel kapcsolatban, mire a tréner azt mondta: "Egy hete voltam fegyelmi tárgyaláson, a debreceni meccsen tett, s a játékvezetést kritizáló nyilatkozatom miatt, így ezúttal nem kommentálnám a bíró tevékenységét, csupán annyit jeleznék, meglátásom szerint a Komlósi kiállítását eredményező szabálytalanságból ezen a meccsen volt legalább 55, de lehet, hogy 56 is." Egervári Sándor közbevetésünkre Illés Béla hiányáról kijelentette: "Korábban ugyan mosolyogtak ezen sokan, de megismétlem: Illés Béla Európa-klasszis, aki meghatározó alakja a jelenlegi magyar futballnak."

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Hajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26269

A 185. MTK-FTC győztes gólját szerző, továbbá ügyes cselekkel jeleskedő Gera Zoltán érdeklődésünkre így idézte fel találatát és a derbi hangulatát. "Eredetileg becsúszva akartam kapura lőni, ám összezártak előttem, de szerencsére ismét elém került a labda, gyorsan fölpattantam, és sikerült a felső sarokba emelnem. A boldogságom a szokottnál is nagyobb, hiszen komoly jelentősége van ennek a sikernek, s bár ősszel játszottam ennél sokkal jobban is, vallom, számunkra ez volt a szezon legfontosabb meccse. Kispesten alázattal és hittel kell játszanunk, ugyanis győzelem esetén a tabella éléről mehetnénk téli szünetre."

Bánki József