Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el Moldova ellen.
Forrás: MTI
Tököli többször is helyzetbe került, ám nem sikerült betalálnia
Fotó: MTI
Barátságos labdarúgó-
mérkőzés:
Magyarország - Moldova 1-1 (0-1)


Magyarország:

Moldova:
gól:

sárga lap:

A mérkőzés elején a magyar csapat többször is rövid passzos focival hozta játékba támadóit, siker nélkül. A nyolcadik minutumban aztán Szamosi futott el a bal oldalon, s került lövőhelyzetbe, de ellőtt a kapus előtt és a kapu mellett. Néhány perccel később Gera kezelhette le a labdát a tizenhatoson belül, de a védők felszabadítottak.

A tizennegyedik percben Tököli gurította vissza a labdát Szamosi elé, a ZTE védője azonban kissé éles szögből fölé lőtt.

Vezetnek a moldovaiak: a tizenötödik percben Korolovszky adta el a labdát huszonöt méterre a magyar kaputól, Paluta egyedül vezethette rá a labdát Királyra, s kilenc méterről könnyedén ellőtt kapusunk mellett (0-1).

Négy percre rá Lisztes vállalkozott húsz méterről, azonban az újdonsült magyar aranylabdás lökete kevéssel elkerülte Hmaruc kapuját. A huszonkilencedik minutumban Lisztes újra lövőhelyzetbe került, s - tizennégy méterről, nagy helyzetben - ismét hibázott...

Tököli három perc alatt három helyzetet is kihagyott: előbb Gera passza után rontott, majd egy lecsorgó labdával "nem tudott mit kezdeni". Később rávezethette a labdát a kapusra, de nem sikerült betalálnia.

Öngóllal győztek, mege-lőztek minket a lettek/sport/focivilag/20021120brazilia.htmlMiért képzetlenek a magyar labdarúgók?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29766Nem bírt Moldovával az olimpiai válogatott/sport/magyarfoci/20021120nembirt.html

Az enerváltan focizó magyar válogatott már nem is dolgozott ki több helyzetet az első félidőben. A mutatott játék alapján nem meglepő, hogy számos cserét hajtott végre Gellei Imre a szünetben.

A második játékrész sem kezdődött jobban, mint ahogyan az első befejeződött, bár az ötvenedik percben addigi legnagyobb lehetőségéhez jutott válogatottunk. Történt, hogy Kenesei a jobb oldalon ügyesen futott el, majd beadását követően Korolovszky tizenöt méteres, léc alá tartó lövését a moldáviai hálóőr bravúrral tudta csak kiütni.

Az ötvennegyedik percben már ő sem tehetett semmit, a kapu előterében Kabát, Kenesei, Dárdai volt a labda útja, utóbbi azonnal a kapu felé fordult, s tizennyolc méterről, végtelenül finom mozdulattal a jobb felső sarokba nyeste a labdát. Gyönyörű találat volt! Egy perccel később Zavadszky is betalálhatott volna, ígéretes helyzetben azonban csúnyán mellé lőtt.

A hatvanharmadik minutumban Lisztes gondolt egyet, s huszonhat méterről óriási bombát eresztett el, a bal felső sarkot csak egy "hangyányival" kerülte el a labda. Tizenkét perccel később szép magyar összjáték után Kenesei gurított vissza a tizenhatosnál érkező Dárdaihoz, a Hertha középpályása lapos lövése centikkel kerülte el a bal kapufát.

Hét perccel a rendes játékidő vége előtt kissé balra, tizenhét méterre a moldovai kaputól szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat, Kenesei a hálóőr kezébe csavart. Két percre rá gólszerzőnk, Dárdai szúrta rá tizennyolcról, biztató lökete fölé szállt.

A kilencvenedik percben Kabát kapott "forintos" labdát a büntetőterületen belül: előbb szépen lekezelte azt, majd csúnyán fölé lőtt. Másodpercekkel később Lisztes "szokásos" távoli bombája következett, a göndör hajú játékmester ezúttal sem találta el a kaput - bár lövése nem volt veszélytelen.

Az első játékrészben igen gyengén játszottak a mieink, a vendégek vezetést is szereztek. A házigazdák a szünet után már mezőnyfölényben voltak, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de erejükből csak az egyenlítésre futotta.

Gellei Imre (Magyarország): "Az első játékrészben nagyon gyengén játszottunk. Sok volt a pontatlan átadás és a döntő szituációkban rendszeresen hibáztunk. A mezőny legjobbja az ellenfél kapusa volt, de az eredmény így is igazságosnak mondható."

Victor Pasulko (Moldova): "Jól ismertük a magyar csapatot és külön készültünk erre a találkozóra. Mivel nagyon fiatal csapatunk van, sok taktikai hibát követtek el játékosaim, de az eredményt igazságosnak tartom és sikerként könyveljük el a döntetlent."

[origo]