Vágólapra másolva!
Lehet, nem kell belekóstolnia a svéd másodosztály légkörébe Rabóczki Balázsnak, a Dunaferr egykor kapusának. A hálóőr jelenlegi együttese, az IFK Norrköping ugyanis kiesett az élvonalból, de a hírek szerint a játékos iránt nagy az érdeklődés. Svédország vezető napilapja szerint a legvalószínűbb, hogy Stockholmban, az AIK Solnában folytatja pályafutását.

Takács Örebróban

A következő szezonban két magyar labdarúgó is szerepelhet az Allsvenskanban, ugyanis a hírek szerint a bajnokságban hetedik helyen záró Örebro a szombathelyiek korábbi olimpiai válogatott kapusát, Takács Tamást szemelte ki. Az új labdarúgó szerződtetésére azért van szüksége a klubnak, mert a 39 éves Anders Karlsson kapus, 294 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött, befejezi aktív pályafutását. Így Peter Westman mellé kell még egy hálóőr.


Az Aftonbladet azonban konkrétumokkal szolgált ez ügyben. A svéd napilap szerint nagy az esélye annak, hogy a magyar hálóőr az AIK Solna együtteséhez szerződjön, s ez független attól, hogy a jelenlegi hálóőr, Daniel Andersson külföldre szerződik vagy sem. A lap szerint két kapus verseng a posztért, az egyik Rabóczki Balázs, a másik pedig a nigériai Ettah Iljoh, a Huskvarna FF labdarúgója.

aftonbladet.sehttp://www.aftonbladet.se

A klub egyébként Tobias Sohlberg, Mattias Carlsson, Niklas Karlsson, Mattias Rynell, Daniel Jansson és Mattias Nylund személyében hat védőt és középpályást is tesztel.

Pincési László