Vágólapra másolva!
Két pontra csökkent az MTK labdarúgócsapatának előnye a Ferencvárossal szemben, miután a kék-fehérek a Borsodi Liga tizenkettedik fordulójában mindössze gól nélküli döntetlent értek el Fehérvárott. A Zalaegerszeg biztosan, Kenesei két találatával nyert a Kispest ellen, a Sopron háromszor is egyenlített a Debrecen otthonában, az Újpest pedig a Megyeri úton 2-1-re verte a Dunaferrt.

Borsodi Liga, 12. forduló:
Zalaegerszeg - Kispest-Honvéd 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző
vezette: Szabó Zs.
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Szamosi - Vincze O., Ljubojevic, Balog, Egressy (Král 74.) - Faragó (Koplárovics 68.), Kenesei (Sabo 91.)
Kispest-Honvéd: Tóth - Babos, Téger, Batrinu, Laczkó - Hercegfalvi, Dubecz, Piroska (Vadócz 44.), Bárányos, Torghelle (Takács 65.), Sasu
gól: Kenesei (7., 67.)
piros lap: Vincze O. (71.)
sárga lap: Ljubojevic (58.), illetve Takács (79.)

Sérült kulcsjátékosok az egyik, eltiltott alapemberek a másik oldalon - ez a jelek szerint a vendégeket zavarta jobban, mert Kenesei révén már a találkozó elején előnyt szerzett a bajnokcsapat. Sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, amelyeket sorban ki is hagytak. Az élen ebben Ljubojevic járt, aki egymaga háromszor zörgethette volna meg a kispesti hálót. Volt olyan, amikor már csak a fekvő kapussal nézett farkasszemet a jugoszláv légiós, de gyengén Tóth ölébe gurított. Az első játékrészben egyébként a parádézó hálóőr volt a látogatók legjobbja, aki jól tette a dolgát. Pár perccel a szünet előtt Bárányos puskázott el egy hatalmas egyenlítési lehetőséget.

Tabella, góllövőlista/sport/magyarfoci/20021026aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlÜllői úti focilecke a Siófoknak/sport/magyarfoci/20021025ulloi1.htmlA hét futballmagyarjai (október 14-20.)/sport/magyarfoci/20021021ahet1.html

Fordulás után nagyon leült a meccs, gyenge iramú focit láthattunk - jóval visszafogottabb zalai csapattal. Aztán megint villant Kenesei, aki idei nyolcadik góljával felzárkózott Illés és Sumudica mögé a góllövőlistán. Ez sem volt csúnya találat és a publikum várta a folytatást, ami elmaradt, nem utolsó sorban Vincze "jóvoltából", aki megsértette a partjelzőt, s ezért kiállították. Az izgalmak azonban az utolsó percekben elmaradtak, mert a kispestiek ezen a délutánon nem nőttek fel a feladathoz. Fásult, hitehagyott társaság benyomását keltették, míg a kékek az év elejihez képest egyre javuló játékkal újabb három pontot szereztek.

18. perc: Kocsárdi jobb oldali beadását Kenesei szép mozdulattal vágta a hálóba (1-0).

67. perc: Ljubojevic ugratta ki a védők mögé "bemozduló" Keneseit, aki bevezette a labdát a büntetőterületen belülre, majd higgadtan elpörgetett a kivetődő Tóth felett (2-0).

71. perc: egy lesállást követően Vincze Ottó reklamált a partjelzőnél, aki odahívta a játékvezetőt, Szabó pedig piros lapot mutatott fel a ZTE játékosának.

Bozsik Péter (Zalaegerszeg): "Harmadik hazai meccsünket játszottuk ebben a ciklusban, a harmadik győzelemmel. Az első félidőben volt ritmusa a játékunknak, míg szünet után érthetetlenül visszafogottan kezdtünk. Győzelmünk úgy érzem, hogy egy pillanatig sem forgott veszélybe, köszönhetően többek között annak, hogy hátul ezúttal végig stabilak voltunk, nem nyíltunk ki."

Gujdár Sándor (Kispest): "A Zete már az első félidőben eldönthette volna a meccset. Mi akkor is és utána is rém gyengén játszottunk."

Zsámár Roland