Vágólapra másolva!
A pénteki Ferencváros-Siófok bajnoki egyik érdekessége, hogy a zöldekkel korábban bajnoki címet nyert Csank János, a vendégek vezetőedzője távozása óta először ül újra kispadra az Üllői úton.

- Milyen hangulatban készül az Üllői úti visszatérésre?
- Jól éreztem magam a Fradinál, jó eredményt is értünk el a csapattal, nem véletlen, hogy a bajnoki cím megszerzése óta a 27-es a szerencseszámom, hiszen az én edzősködésem idején lett huszonhetedszer bajnok a csapat. Összességében tehát nyugodt lelkiismerettel távoztam az Üllői útról, így örömmel is térek vissza kilencven perc erejéig. Ráadásul a zöldek elleni meccsek mindenkor kiemelt jelentőségűek, mivel remek hangulatban, erős csapat ellen lehet bizonyítani.

- Ezek szerint játékosai ezúttal kettőzött erővel készülnek a meccsre?
- Nem hiszem, ugyanis ezen a fellépésen is csak három pontot lehet szerezni, és ugyanennyit veszíteni. Nyugodtan futballozhatunk, mivel nem mi vagyunk az esélyesek.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021018aborsodi.html

- Nem ijedtek meg attól, hogy a ZTE három pontra megközelítette a Siófokot, ami veszélyeztetheti a felsőházat érő pozíciójukat?
- Egyáltalán nem rettentünk meg ettől, elvégre a zalaiaknak is lesznek még olyan meccseik, ahol nem ők lesznek az esélyesek, mi viszont ekkor gyarapíthatjuk a pontjainkat. Nem akarjuk még a táblázatot lesni, ugyanis ha a második körben hasonlóan teljesítünk, mint az elsőben, akkor nem kell idegeskednünk az első hatba kerülés miatt.

- Bravúrnak tartaná a felsőházba kerülést?
- Inkább úgy fogalmaznék, komoly eredménynek. A Siófok az első tizenegy fordulóban elismerést váltott ki a szakma részéről. Ezt a presztízst kell megtartani a jövőben.

Bánki József