Vágólapra másolva!
Nem akármilyen kálvárián ment keresztül az osztrák Salzburgtól nyáron hazatért Korsós Attila, a korábbi válogatott labdarúgó. Történt ugyanis, hogy a csatár szóban megegyezett a Videoton vezetőivel, ám a fehérvári klub illetékesei - a futballista szerint - addig halogatták a szerződés aláírását, hogy a csatár az átigazolási határidő lejártát követően már nem tudott más csapathoz aláírni.

Ugyanakkor Korsós elmondása szerint a Videoton elöljárói visszadátumozott szerződésajánlatot küldtek neki faxon, amiért a játékos beperelte a fehérvári klubot. "Finoman szólva is sportszerűtlenül jártak el velem a Videoton vezetői, hiszen miután szóban megegyeztünk, lemondtam egy másik egyesület szerződésajánlatát, ám a fehérváriak végül addig halogatták az ügyet, míg lejárt az átigazolási időszak, s azóta tétlenségre vagyok kárhoztatva."

A támadó bevallotta: örült a Vidi megkeresésének, s mindenképpen Székesfehérváron szeretett volna focizni. "Az utolsó pillanatig kivártam miattuk, még az átigazolási határidő napján is többször hívtam az elöljárókat, s ők mindig azt mondták, fél óra múlva jelentkeznek. De nem jelentkeztek. Az említett határidő után három nappal viszont felhívtak, hogy ha kell, visszadátumozzák a szerződést a megállapodásban szereplő összegekkel együtt - ez komoly bizonyíték az igazamra, ugyanis az eset után bepereltem az egyesületet. Velem szemben négy fehérvári vezető ült a tárgyalásunk során, majd meg is egyeztünk, azaz négyen feltehetően akarták a szerződtetésemet, Viniczai Tibor ügyvezető viszont a jelek szerint nem. Hiába nyilatkozták ezt követően néhányan a fehérvári vezetők közül, hogy rajtuk kívül nem is volt megkeresésem, de igenis volt. Ezt is tudom bizonyítani. Egy biztos, a Videoton vezetőinek sportszerűtlen eljárása miatt az utolsó, engem jogosan megillető fillérig elmegyek a polgári peres eljárásban, hiszen jelentős összegeket veszítettem az eset után. Mellesleg a FIFA nemrég hozott egy olyan határozatot, hogy azok a játékosok, aki nem tudtak egyetlen csapathoz sem leszerződni, azok szabadon igazolhatók, ám ha jól tudom, nálunk ez a kitétel nem alkalmazható. Magyarországon mindig előszeretettel szapulták a futballistákat, hogy az adott szó náluk semmit sem ér, az én történetem után kíváncsi vagyok, mi a véleménye a hivatásos kritikusoknak a sportág néhány honi vezetőjéről. Ezek után talán nem meglepő, hogy teljesen elment a kedvem a futballtól, s valószínűleg visszavonulok az aktív játéktól."

Bánki József

Korsós a Videotonban (2001.01.01.)20001101korsos.html