Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott  idei harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét. Gellei Imre szövetségi kapitány csapata Kisinyovban magabiztosan nyert két góllal Moldova ellen.

A magyarok egy óriási védelmi hibát kihasználva hamar megszerezték a vezetést. Előnyük birtokában visszahúzódtak a saját térfelükre, átengedve az irányítást a hazaiaknak és kontrákkal próbálkoztak. A moldovaiak igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, sőt Gera révén a magyar együttes tovább is növelhette volna a különbséget.

A mérkőzés során kiderült: a két válogatott nincs egy súlycsoportban. Bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, a magyarok az első és a második játékrésznek is az elején lőttek egy-egy gólt, a továbbiakban pedig visszahúzódtak a térfelükre és kontrákra játszottak. Az erőtlen moldovai támadások visszaverése nem okozott komoly gondot a védőknek.

Barátságos mérkőzés:
Moldova - Magyarország 0-2 (0-1)
Kisinyov, 2000 néző
vezette: Vitalij Goduljan (ukrán)
Moldova: Hmaruc - Catinsus, Sosnovschii (Olexici, 46.), Rebeja (Andronic, 46.), Covalenco - Pogreban, Ivanov (Covalciuc, 45.), Iepureanu (Curteian, 66.), Boret - Patula (Berco, 66.), Clescenco (Golban, 76.
Magyarország: Király (Szűcs, 82.) - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus (Hrutka, 77.) - Kabát (Böőr, a 46.), Sebők V. (Tóth N., 46.), Lisztes (Bárányos, 73.), Dárdai - Kenesei K. (Fehér M., 59.), Gera (Ferenczi, 59.)
gól: Kenesei (14.), Tóth N. (50.)
sárga lap: Boret (2.), Andronic (86.) illetve Kabát (16.), Lisztes (44.)

14.perc: Dárdai átadásáról lemaradtak a moldovai védők, Kenesei egy csellel becsapta Hmarucot is, majd három méterről az üres kapuba gurított (0-1).

29. Iepureanu szöglete után a magyar védők röviden mentettek, Patula tizenhárom méterről próbálkozott kapáslövéssel, de elrúgott a labda mellett.

31. perc: Patula lépett ki Sebők mellett, de kisodródott és Király belevetődött hétméteres lövésébe.

33. perc: Mátyus beadása után Gera nyolc méterről fejelt centiméterekkel a kapu mellé.

50. perc: Böőr beadása után Tóth N. két védő között kilenc méterről a kapu közepébe helyezett (0-2).

64. perc: Iepureanu gurított Borethez, akinek tizennégy méteres kapáslövése centiméterekkel kerülte el a magyar kaput.

81. perc: Dárdai emelt Böőr elé, aki estében kapásból lőtt, Hmaruc magabiztosan védett.

Gellei Imre nyilatkozata a Sport1 televíziónak: "Egy rendkívül nehéz, mély talajú pályán került sor a találkozóra, meg kellett szenvedni minden labdáért, a küzdőjelleg dominált, esetenként nem volt gördülékeny a játékunk. Örültem, hogy az első gólt mi lőttük, sok labdát szereztünk, de a kontralehetőségeket elpuskáztuk, az utolsó passzok nem mindig sikerültek jól. Ma már egy idegenbeli győzelem bárki ellen nagy sikernek számít. Öröm számomra, hogy Kenesei gólt rúgott, Gera jól játszott, Kuttor és Juhár sokat vállalt, Tóth Norbert pedig hamar beilleszkedett. Akik külföldön sokat játszanak, nagyon igyekeznek, mai teljesítményük átlagosnak mondható. Sok minden javítani való van még a területvédekezésünkön, s a gólszerzési lehetőségeink kihasználásán."

Victor Pasulko: "Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de a játékosok nem okoztak csalódást. Új csapatot építünk, az út elején járunk, a külföldi sztárklubokban szereplő futballistákkal felálló magyar válogatott most még túl erős volt nekünk."

Az olimpiai válogatott is nyert Moldova ellen

A magyar olimpiai válogatott az olaszországi La Speziában játszott az Alpok Adria-kupán, s döntetlent ért el vendéglátók ellen. Az olimpiai B válogatott barátságos mérkőzésen egy góllal legyőzte Moldova együttesét.

Alpok Adria-kupa:
Olaszország (olimpiai válogatott) - Magyarország (olimpiai válogatott) 2-2 (2-1)
magyar gólszerzők:
Bajzát, Torghelle

barátságos mérkőzés:
Moldova (olimpiai válogatott) - Magyarország (olimpiai B válogatott) 3-4 (3-2)
magyar gólszerzők:
Kovrig (24.), Rajczi (43.), Halgas (64.), Czeglédi (80.)