Vágólapra másolva!
Az első félidőben rosszul játszott a Debrecen, a Dunaferr megérdemelten jutott vezetéshez. A szünet után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, végül az emberhátrányba került hazaiak lelkesedése pontmentést eredményezett.

Borsodi Liga, 15. forduló
Debrecen - Dunaferr 2-2 (0-1)
Debrecen, 4000 néző
vezette: Kassai
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Hanák - Böőr, Plókai, Majoros (Radojicic 58.), Sketiani (Aleksic 90.) - Bajzát, Kerekes, Tiber (Nenadic 58.)Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Bagoly, Kiss Gy. - Rósa (Mészáros 90.), Jäkl, Lengyel (Téger 65.), Penksa (Nikolov 80.) - Sowunmi, Tököli
gól: Nenadic (76.), Bajzát (91.), illetve Kiss Gy. (12.), Tököli (55.)
kiállítva: Plókai (77.)
sárga lap: Bernáth (90.), illetve Tököli (84.)

12. perc: Baloldali szabadrúgás után Lengyel 17 méterről lőtt, labdája a felső lécről vágódott le, a kipattanót Kiss Gy. közelről bólintotta a kapu bal oldalába (0-1).

55. perc: Tököli egy csellel tisztára játszotta magát, majd 17 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2).

76. perc: Bernáth lőtt középre jobbról, Nenadic közelről perdített a kapuba (1-2).

77. perc: Plókai hátulról felrúgta a 16-oson belül Tökölit, ezért a játékvezető kiállította és tizenegyest ítélt. A büntetőt Rósa a bal sarokra lőtte, Bíró hárított.

91. perc: Kuttor ívelt középre, Kerekes továbbcsúsztatta a labdát Bajzáthoz és a csatár 8 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-2)

Az első negyedórában vezetést szereztek a vendégek, és ez sokáig meghatározta a játék képét. A debreceniek próbálkoztak ugyan az egyenlítéssel, de helyzetig nem nagyon jutottak. A második félidő eleje megint a Dunaferr elképzelései szerint alakult, ám a kétgólos hátrány tudatában összeszedte magát a DVSC: a hazaiak többször is ziccerbe kerültek, miközben a dunaújvárosiak előtt is adódott jó néhány óriási lehetőség. Ennek köszönhetően élvezetes, változatos játékot láthatott a közönség. A szépítő gól, majd Plókai kiállítása után még jobban rákapcsoltak a piros-fehérek, aminek meg is lett az eredménye: az utolsó utáni pillanatban sikerült egyenlíteniük, megmentve ezzel legalább egy bajnoki pontot.

Pajkos János: "Mi birtokoltuk többet a labdát, de a Dunaferr lőtte a gólokat. Szépítésünk után ráéreztünk, hogy akár még pontot is szerezhetünk, ami végül be is jött."

Egervári Sándor: "Egy megnyert meccsen sikerült elveszítenünk két pontot, amiért csakis saját magunkat okolhatjuk."

Takács Tibor

Korábban:

Félgőzzel is nyert az Újpest