30 000 nézőt várnak a júliusi NASCAR All Star-bemutatóversenyre

NASCAR Cup Series FanShield 500 GettyImageRank3 SPORT motorsport
AVONDALE, ARIZONA - MARCH 08: Matt DiBenedetto, driver of the #21 Motorcraft/Quick Lane Ford, and Alex Bowman, driver of the #88 Axalta Chevrolet, lead during the NASCAR Cup Series FanShield 500 at Phoenix Raceway on March 08, 2020 in Avondale, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli NASCAR autós gyorsasági versenysorozat Bristolba költöztette a május 16-ról, Charlotte-ból elhalasztott All Star-bemutatóversenyét, amelyen így a tervek szerint 30 ezer néző lehet jelen.

A koronavírus-járvány miatt az All Star-viadalnak július 15. lett az új időpontja, és bár eredetileg a helyszínen nem akartak módosítani, a járványhelyzet következtében mégis arra kényszerültek, hogy elköltöztessék Charlotte-ból a futamot.

- nyilatkozta Marcus Smith, a versenypályákat üzemeltető Speedway Motorsports ügyvezető elnöke.

Az eredetileg 155 ezer néző befogadására alkalmas bristoli lelátóra a jelenlegi tervek szerint - megfelelő távolságtartással - nagyjából 30 ezer fős közönséget tudnak majd felengedni.

A NASCAR az első sportbajnokságok között volt, amely elindult Forrás: AFP/2020 Getty Images/Christian Petersen

Az Egyesült Államokban a nagy érdeklődésre számot tartó sportágak közül éppen a NASCAR volt az első, amely a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások és szünet után újraindult. Május 17-én Darlingtonban zárt kapuk mögött rendeztek futamot, amelyet azóta több másik is követett,

közte múlt vasárnap Miamiban egy olyan viadal, amelyre ezer néző már ellátogathatott.

A mostani hétvégén Alabamába, a Talladega Super Speedwayre érkezik a NASCAR mezőnye, és ott már négyezer fős közönség követheti figyelemmel élőben a versenyt.