Debütáló futamot kellett törölni a rali-vb programjából

Horizontal
M Sport World Rallye team French driver Sebastien Ogier competes in the power stage of the Tour de Corse rally, stage of the WRC championships on April 9, 2017 in Porto Vecchio on the French Mediterranean island of Corsica. / AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány hatására törölték az Új-Zéland ralit, amely ebben az idényben csatlakozott volna a világbajnoki (WRC) sorozathoz.

A rendezők csütörtökön jelentették be, hogy a világjárvány okozta folyamatos változások nyomán nem kerül sor a szeptember első hetére tervezett, Auckland környéki viadalra, amely 2012 után tért volna vissza a vb-programba.

Sebastien Ogier a korzikai futamon Forrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

"Figyelembe véve, hogy a határaink jelenleg zárva vannak a nemzetközi utazások előtt, és hogy milyen logisztikára lenne szükség az érkező szurkolók ezreinek elszállásolásához, a 2020-as rendezés nem lenne praktikus" - fogalmazott a versenyigazgató Michael Goldstein.

A világbajnokságból a pandémia elterjedése előtt három versenyt rendeztek meg, a folytatás pedig - jelenlegi állás szerint - szeptember végén Törökországban lehet. Eddig több fordulót töröltek vagy halasztottak, szerdán az augusztusra tervezett finnországi futamot vették ki a programból.

A pontversenyben a hatszoros világbajnok francia Sebastien Ogier áll az élen, nyolc ponttal megelőzve az ugyancsak Toyotával versenyző brit Elfyn Evanst.