Vágólapra másolva!
Nem marad el az eredetileg áprilisra tervezett motorsport fesztivál a Hungaroringen: októberben közös hétvégén lép pályára az FIA túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság mezőnye Michelisz Norberttel és Kiss Norberttel a volán mögött.

A koronavírus miatt először lemondták, de október 17-18-án mégis megrendezik a Hungaroringen a Super Racing Fesztivál elnevezésű eseményt, amely során közös hétvégén lép pályára az FIA túraautó-világkupa (WTCR) és a kamion Európa-bajnokság mezőnye. A WTCR aktuális címvédője Michelisz Norbert, a kamionosok között pedig a kétszeres bajnok Kiss Norbert is indul.

A bejelentés előzménye, hogy a WTCR promótere kiadta az idei szezonra érvényes, módosított versenynaptárát, amelyben rendhagyó módon csak hat európai forduló szerepel, ezek során összesen 16 futamot teljesít majd a mezőny. A Hungaroring eredetileg az idénynyitó lett volna, az új menetrendben a negyedik fordulót tartják majd hazánkban.

Mégis jön a WTCR (képünkön és az ETRC is a Hungaroringre Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Címvédőként ez biztosan különleges élmény lesz – nyilatkozta Michelisz a bejelentés apropóján. – Ami az időpontot illeti, nem hiszem, hogy az április végéhez képest nagy különbség lesz az időjárás tekintetében, a hangulat pedig független az időjárástól – az mindig parádés a Hungaroringen” – tette hozzá a tavalyi világkupa-győztes, aki a hétvége törlésekor azt kívánta volna, hogy legyen mégis hazai forduló.

A kamionosok mezőnyében Kiss újra egy magyar csapattal, a Révész Truck Racing Team színeiben áll majd rajthoz egy MAN volánja mögött.

„Már a tavalyi bejelentés óta terveztem az áprilisi hétvégét, beszéltük a csapattal is, hogy mennyire jó lesz nem csupán nekünk, hanem az egész magyar autósportos közösségnek. Nagyon szerettem volna, és még most is szeretnék együtt versenyezni Michelisz Norbival és Tassi Attilával a hazai közönség előtt, és úgy tűnik, hogy ez mégis valóra válhat. Alig várom már, hogy ott legyünk a Hungaroringen! – tette hozzá Kiss.

A kamion Európa-bajnokság is látványos csatákat ígér Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a magyar autósport ünnepeként várják a hétvégét, ezért nagyon sok erőfeszítést is tettek, hogy a megvalósulhasson a rendezvény.

„Hazánk két legismertebb autóversenyzőjét, a WTCR-bajnok Michelisz Norbertet és a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbertet nem mindennap láthatjuk ugyanazon a pályán, ugyanazon a hétvégén versenyezni. Örömmel jelenthetjük: a Hungaroring benne van mindkét sorozat naptárában, és ugyanazzal a dátummal! Sok egyeztetés eredménye ez a közös októberi rendezvény, de minden fél nagyon akarta, hiszen minden évben a Hungaroringen volt az egyik legjobb verseny. Bízunk benne, hogy most sem lesz ez másként.”

A WTCR 2020-as versenynaptára

  1. Szeptember 12-13.: Salzburgring, Ausztria (2 verseny)
  2. Szeptember 24-26.: Nürburgring, Németország (2 verseny)
  3. Október 10-11.: Slovakia Ring, Szlovákia (3 verseny)
  4. Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország (3 verseny)
  5. Október 31.-November 1.: Motorland Aragón, Spanyolország (3 verseny)
  6. November 14-15.: Adria International Raceway, Olaszország (3 verseny)