Tizenegy nap alatt hét versennyel indul májusban a NASCAR-sorozat

NASCAR Cup Series FanShield 500 GettyImageRank3 SPORT motorsport
AVONDALE, ARIZONA - MARCH 08: Matt DiBenedetto, driver of the #21 Motorcraft/Quick Lane Ford, and Alex Bowman, driver of the #88 Axalta Chevrolet, lead during the NASCAR Cup Series FanShield 500 at Phoenix Raceway on March 08, 2020 in Avondale, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Május 17-én Darlingtonban elkezdődik az Egyesült Államok legismertebb autós versenysorozata, a NASCAR. Persze, nem lesz minden olyan, mint a koronavírus-járvány előtt. 

Május 17-én Darlingtonban, a NASCAR-sorozat legrégebbi helyszínén egy 400 mérföldes NASCAR Cup versennyel kezdődik az idény. Ezt követően május 27-ig még további hat versenyre kerül sor, három Cup, két Xfinity és egy kamionfutamra. Az első három versenyre Darlingtonban, míg a többi négyre az Észak-Karolina-i Charlotte-ban, ahol 60 éve minden évben rendeztek NASCAR Cup-versenyt, így a sorozat leghosszabb ideje a naptárban lévő versenye (a Coca-Cola 600) idén sem marad el.

A pályákon ezúttal csak a csapatok tartózkodhatnak, valamennyi verseny zárt kapus lesz. Az már biztos, hogy Darlingtonban sem időmérő nem lesz, sem pedig edzésnap. Charlotte-ban már elképzelhető, hogy lesz időmérő, de ezt a korábbi tapasztalatok fényében fogják csak eldönteni a sorozat szervezői.

Csak autók lesznek, nézők nem Forrás: AFP/2020 Getty Images/Christian Petersen

A pályán csak a csapatok munkatársai tartózkodhatnak, akiknek a nevét korábban leadták a szervezet felé, mindenki köteles az arcát eltakaró maszkot viselni, ennek hiányában bárkit kitilthatnak a pályáról. Megnövelik a csapatok garázsainak méretét, hogy könnyebben tudják tartani a biztonságos távolságot. A csapatok létszáma a versenyzőkkel együtt legfeljebb 16 fő lehet. A versenypályán tartózkodókat bármikor ellenőrizhetik szúrópróbaszerűen, és, aki a koronavírus tüneteit mutatja, azt azonnal a elkülönítik. Amennyiben valóban betegnek bizonyul,

úgy helyettesíthető egy úja alkalmazottal, ez a szabály a versenyzőkre is vonatkozik.

A NASCAR, amelyik március 16-án, mindössze négy futam után függesztette fel a versenyeit, ezzel a a hányatott sorsú 249. gálával május 9-én visszatérő UFC után a második nagy sportszervezet lesz, amelyik az újrakezdés mellett döntött.