Vágólapra másolva!
Noha tavaly ő lett a WTCR bajnoka, mostanáig nem lehetett biztosan tudni, hogy az idén is a túraautó-világkupában versenyez-e Michelisz Norbert, és ha igen, melyik csapattal. A magyar versenyző jövője körül most azonban minden kétség eloszlott, az idén is a Hyundai színeiben folytatja.

Bár a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának rajtját törölni kellett, a hungaroringi fordulót pedig később sem fogják tudni megrendezni az év során, azért így is van minek örülni a magyar autósport szerelmeseinek,

Michelisz Norbert ugyanis hosszabbított a Hyundai-jal, és az idei szezont is a BRC Racing Team színeiben tölti.

A tavalyi bajnokságot 5 győzelemmel, 10 dobogós helyezéssel megnyerő magyar versenyzőnek 2020-ban is három csapattársa lesz, ebből egy csatlakozott az istállóhoz.

Az idén is Hyundai-jal versenyez Forrás: BRC Racing Team

A valószínűleg május végén, a Nordschleifén rajtoló szezon során Michelisz a rutinos olasz veterán Gabriele Tarquini, a tavaly a TCR Europe-ban még a magyar versenyző csapatát, a M1RA-t erősítő Luca Engstler, valamint a már 2019-ben is Hyundai-jal versenyző Nicky Catsburg oldalán célozhatja meg a címvédést. Teljesen új egyébként Engstlernek sem lesz a WTCR, tavaly ugyanis szabadkártyásként már indult a szlovákiai hétvégén, valamint Makaóban is, utóbbin ráadásul a BRC Racing Team színeiben.

Catsburg és Engstler hivatalosan egyébként a 20 esztendős német pilóta édesapja által birtokolt Engstler Hyundai Racing Team tagja lesz, de ugyanolyan i30-asokkal fog versenyezni, mint Michelisz és Tarquini. Aki hoppon maradt, az a tavalyi szezont a BRC Racing Teammel a 15. helyen záró Augusto Farfus, neki egyelőre nincs ülése az idei évre.

– olvashatók az istálló közleményében Gabriele Rizzo csapatfőnök szavai. – Úgy hisszük, hogy ezen a fronton még több teendőre van szükség a jövőben, mivel egyre nehezebb megteremteni a csapatoknak a versenyzéshez szükséges költségvetést."

Tarquinivel az idén is ütős párost alkothatnak Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/Gregory Lenormand

A csapatfőnök Michelisz és Tarquini párosáról is szót ejtett, akik szerinte az utóbbi két évben bizonyították, hogy ütőképes párost alkotnak, ezért bízik benne, hogy új szintre emelhetik a csapatot az idén. „A tavalyi siker után izgatottan várom, hogy az idén is a Hyundai színeiben versenyezzek.

– nyilatkozta Michelisz Norbert. – Tudjuk, hogy Gabrielével gyors párost alkotunk, jól együtt dolgoztunk a múltban a közös céljainkért. Ez az idén sem lesz másként."