Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, amelyben biztosítják, mindent megtesznek azért, hogy megrendezhetők legyenek a hazai autósport-események.

Különböző iparágak mellett az autós szektort és az autóversenyzést is szorongatja a hetek óta terjedő koronavírus. Világszerte több sporteseményt is töröltek és továbbiak sorsa is kérdéses; a MotoGP katari idénynyitóját már lefújták az F1-es Kínai Nagydíjjal együtt.

Magyarországon egyelőre nem jelent meg a vírus és a helyzet eddig közvetlenül nem érinti a hazai autósport-közösséget, de a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség kiadott egy közleményt, amelyben biztosítják, hogy folyamatosan egyeztetnek az FIA-val.

Április végén nálunk indul a WTCR-szezon Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a világszerte kialakult koronavírus-járvánnyal kapcsolatban folyamatosan egyeztet a nemzetközi szövetséggel (FIA), valamint az illetékes hatóságokkal.”

„Az MNASZ ugyanakkor kapcsolatba lépett a magyar versenyzőkkel is, akiket igyekszik tájékoztatni a külföldi versenyeken, teszteken és egyéb eseményeken való részvétellel kapcsolatos kérdésekről” – zárul a közlemény.

A WTCR-ben két magyar pilóta szerepel Michelisz Norbert és Tassi Attila révén, más szakágakban pedig sok más hazai induló is érdekelt Forrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavi Bonilla/Xavi Bonilla

A hazai autósport versenynaptár 2020. március 20-án az Adrenalin Kupa Bugac nevű tereprali-zónaversennyel indul, pár nappal később, 2020. március 24-26. között a túraautó-világkupa (FIA WTCR) mezőnye tesztelt volna a spanyolországi Motorland Aragón pályán, de a sorozat promótere visszavonulót fújt.

A WTCR és a Kamion-eb közös eseménye, a Super Racing Festival lesz a Hungaroring első nagy eseménye az éven,

a tervezett időpont 2020. április 24-26., ráadásul a marokkói forduló törlése után ezt szánják a szervezők az idénynyitónak is. A Hungaroring egy héttel korábban, április 17-19. között tartják az első versenyt, a Laptiming Academy Kupát, ami az országos bajnokság mellett zónaverseny is.