A Formula Renault Európa-kupában folytatja pályafutását Tóth László

FIA Motorsport Games F4 Cup fia motorsport games formula 4 f4 vallelunga Italy motorsport
13 HUNGARY team TOTH Laszlo of MNASZ F4, action during the FIA Motorsport Games F4 Cup at Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, on 1st of November of 2019, Italy. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Formula Renault Európa-kupában folytatja versenyzői pályafutását a 19 éves Tóth László, aki a tavaly novemberben rendezett római Motorsport Games elnevezésű "autósport olimpián" a magyar csapat legjobb eredményeit érte el a Forma-4-es viadalokon.

A tíz versenyhétvégéből álló bajnokság egyik olasz csapata, a Bhai Tech Racing csütörtökön, a Facebook-oldalán jelentette be a pilóta szerződtetését, aki az egyetlen magyar résztvevője lesz a sorozatnak.

A Formula Renault Európa-kupa mezőnye május végén a Forma-1-es Monacói Nagydíjon az F1 betétfutamaként versenyez majd Monte-Carlóban, szeptember 26-án és 27-én pedig a Hungaroringen rendezik a bajnokság nyolcadik fordulóját.

Tóth László a 2019-es "autósport olimpián" Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A sorozat versenyeit kilenc európai pályán, közte például Monzában, Silverstone-ban, a Nürburgringen, valamint Spa-Francorchamps-ban rendezik, a zárófutamokra pedig Abu-Dzabiban kerül sor.

Tóth László gokartozással kezdte pályafutását, majd három különböző ország Forma-4-es bajnokságában is versenyzett. Karrierjét a több Forma-1-es pilótát is menedzselő, Nicolas Todt által vezetett All Road Management egyengeti. Az első Motorsport Games-en Tóth a Forma-4-esek versenyeiben negyedik és hetedik volt a 19 fős mezőnyben.

"A Forma-4 után ez egy nagy lépés, de készen állok a kihívásra, mert ez az egyik legjobb sorozat ahhoz, hogy tovább fejlesszem a versenyzői képességeimet és minél többet tanuljak" - mondta az MTI-nek Tóth.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a 19 éves versenyző pályafutásában ez egy jelentős lépés, amely a hazai autósport és a szurkolók számára is pozitív hír.
"Laci számára ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a továbbiakban is felhívja magára a figyelmet a munkabírásával, szorgalmával és remélhetőleg a jó eredményeivel, amelyeknek köszönhetően feljebb léphet majd a formulaautózás világszinten szűk mezőnyében" - jelentette ki az MNASZ elnöke hangsúlyozva, hogy Tóth László pályafutása jó példa az utánpótlás-nevelés fontosságára, egyben a jövő autóversenyző generációinak is.

"A szurkolók szempontjából pedig szintén nagyon jó hír, hogy az áprilisi túraautó-világkupa és kamion Európa-bajnoki közös hétvége után lesz még az idén olyan hazai versenyző, akinek a Hungaroringen is lehet majd élőben drukkolni" - tette hozzá Oláh Gyárfás.

A Formula Renault Európa-kupának az idei lesz a 30. idénye, amely április 18-19-én rajtol Monzában.