Vágólapra másolva!
Decemberben adták ki a túraautó-világkupa 2020-as versenynaptárát, de máris alaposan át kellett alakítani a menetrendet: nem Marokkóban, hanem a Hungaroringen indul a szezon.

Az eredeti tervektől eltérően nem április elején, Marokkóban indul a túraautó-világkupa (WTCR) 2020-as szezonja, hanem változatlan időpontban, 2020. április 26-án, a Hungaroringen, jelentette be a kereskedelmi jogok tulajdonosa, a Eurosport Events.

François Ribeiro, a vállalat igazgatója azzal indokolta a döntést, hogy a Sébastien Loeb Racing távozása miatt várhatóan ülés nélkül marad a marokkói Mehdi Bennani, hazai pilóta nélkül pedig „egyszerűen nem lehetséges olyan versenyhétvégét szervezni, ami felnő ahhoz a minőséghez, amit Marrákesben mindig is képviseltünk.”

A magyar közönség láthatja először újra versenyezni Michelisz Norbertet Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pontvadászat ettől függetlenül 10 fordulóból áll majd, Marokkó helyét Ausztria és a Salzburgring veszi át, ami a magyar szurkolóknak kedvező fejlemény. Az osztrák fordulót a nyár közepén, 2020. július 24-26. között rendezik, mielőtt a mezőny felszerelését elszállítják Ázsiába, a szezon utolsó négy fordulójára.

A megváltozott menetrend befolyásolja a kínai forduló időpontját is,

noha arról egyelőre nincs szó, hogy a szeptemberben esedékes ningbói versenyt befolyásolják-e a koronavírus miatti óvintézkedések. Az viszont biztos, hogy a mezőny a tervezettnél később tud elutazni Európából, ezért a szeptember 4-6. közötti időpont is módosul szeptember 18-20-ra.

Marokkó kiesett a versenynaptárból Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Az átalakított versenynaptár azt jelenti, hogy Michelisz Norbert a lehető legjobb helyen, hazai pályán kezdheti meg a címvédést, miután tavaly megnyerte a túraautó-világkupát. A Hyundai pilótája mellett a WTCR mezőnyének tagja lesz Tassi Attila is, és Kiss Norbert személyében a kamion Európa-bajnokság indulói között is esélyesnek szurkolhat majd a közönség.

– tette hozzá Ribeiro. Az átalakított versenynaptár révén úgy tűnik, az idei világkupa lényegében eurázsiai bajnokság lesz, mivel hat európai helyszín után négy ázsiai versenyhétvége következik április vége és december közepe között.

A WTCR 2020-as versenynaptára
Dátum Ország Pálya
2020. április 26. Magyarország Hungaroring
2020. május 23. Németország Nordschleife
2020. június 6. Szlovákia Slovakiaring
2020. június 21. Portugália Vila Real
2020. július 5. Spanyolország Motorland Aragón
2020. július 26. Ausztria Salzburgring
2020. szeptember 20. Kína Ningbo
2020. október 18. Dél-Korea Inje Speedium
2020. november 22. Makaó Guia Circuit
2020. december 13. Malajzia Szepang