Egész évben ezt a hétvégét várta Herczig Norbert

herczig róma-rali
Hazai pályán zárja a szezont Herczig Norbert
Vágólapra másolva!
A rali Európa-bajnokság utolsó futama előtt a MOL Racing Team megdöntheti tavalyi eredményét, de Herczig Norberték elsősorban a magyar közönség miatt várják a nyíregyházi futamot.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón az idei utolsó Európa-bajnoki futamukra készülnek, és bár maga a megmérettetés egyáltalán nem szokványos, a négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta ugyanúgy készül a nyíregyházi versenyre, mint bármelyik másikra. Pedig a helyszín nemcsak azért fontos, mert ERC-futamot rendez Magyarország, hanem Norbi számára más okból is.

- mondta széles mosollyal Norbi, aki a MOL Csapat hivatalos oldalának adott interjút a nyíregyházi pályabejárás közben.

- mondta a MOL Racing Team pilótája.

A HAZAI PÁLYA ELŐNYE?

Nyíregyháza klasszikus magyar helyszín, bár a bajnoki naptárba csak tavaly tért vissza egy rövidebb szünet után. Nem mintha ez Norbiéknak sokat segítene, hiszen tavaly nem mentek a magyar bajnokságban (leszámítva a veszprémi murvás kalandot, ahol a MOL Racing Team pilótája bizonyíthatta, hogy pilótának és sportembernek is kiváló).

Ettől függetlenül hazai pályán mindenképpen arra számítanak, hogy jól fut majd a szekér.

Hazai pályán zárja a szezont Herczig Norbert Forrás: [email protected]/Josef Petru

– magyarázta Norbi.

AZ ABSZOLÚT ÖTÖDIK HELY IS ELÉRHETŐ

Norbiéknak egy kicsit peches szezonjuk volt idáig. Volt itt minden a defekttől a motorhibán át egy stábtag hibája miatti büntetésig, az utolsó verseny előtt mégsem áll rosszul a tabellán a MOL Racing Team. Norbiék jelenleg a 11. helyet foglalják el, de öt olyan pilóta is van előttük, akik csak egy-egy versenyen indultak el, és ott sok pontot szereztek, így fordulhatott elő, hogy mindössze öt pontra vannak az ötödik helytől.

- tette hozzá elszántan Norbi.

A MOL Racing Team pilótája tavaly a hatodik helyen zárta az Európa-bajnokságot, holott kétszer is a dobogóra állhatott.

Idén az összképet tekintve jóval problémásabban alakult a szezon, mégis jó esély van rá, hogy Norbiék javítanak tavalyi helyezésükön, hiszen adott esetben már egy ötödik hely is elég lehet az abszolút ötödik helyezéshez.

Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón túl van a pályabejáráson Forrás: Herczig Norbert

- tette hozzá Norbi.

A rali-Eb 2019-es szezonjának utolsó versenyének hivatalos oldala a linkre kattintva olvasható.