Társoldalunk:

Veterán csapattársa beáll Michelisz mögé a WTCR bajnoki címéért

2019.10.22. 06:33

Gabriele Tarquini kijelentette, örömmel segíti Michelisz Norbertet, hogy a magyar versenyző megszerezze a végső győzelmet a WTCR idei kiírásában. A sorozat a hétvégén Szuzukában folytatódik.

A hétvégén Japánban folytatódik az FIA Túraautó Világkupa (WTCR) szezonja, amelynek jelenlegi éllovasa Michelisz Norbert, de a december közepéig zajló pontvadászatból még kilenc futam vár a mezőnyre, így a 14 pontos előny a pillanatnyilag 2. helyezett Esteban Guerrieri előtt és a 15 pontos különbség a 3. helyen álló Yvan Mullerhez képest semmire sem garancia.

Michelisz és ellenfelei a szuzukai pályán folytatják a küzdelmet, de nem az F1-es nyomvonalon, hanem az East nevű, rövidebb változaton, amelyen 2011 és 2013 között már a WTCC mezőnye is versenyzett, sőt, a Hyundai versenyzője akkor még Hondával meg is nyerte az egyik futamot.

Michelisz számíthat a csapattársára az idei WTCR-hajrábanForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Erre most is nagy szüksége lenne, de nem marad egyedül, hiszen csapattársa, Gabriele Tarquini is támogatásáról biztosította, miután az olasz veterán az idén nem tudja megvédeni tavalyi világkupa-elsőségét.

Nekem igen nagy a hátrányom és kész vagyok Norbit segíteni, bármilyen körülmények közepette 

– jelentette ki minden idők legidősebb FIA világbajnoka. – Tavaly végig én vezettem a bajnokságot Norbi előtt, de nagyon kicsi volt a különbség köztünk, kivéve a második és a harmadik makaói futamot, amikor már nyilvánvaló volt, hogy Norbi lemarad a bajnoki címről. Ő viszont szenzációs munkát végzett, nagyon sokat segített nekem. Kész vagyok visszaadni neki azt, amit tavaly értem tett.”

Vajon Szuzukában több szerencsét hoz az óriáskerék, mint Hollandiában?Forrás: Clement Luck / DPPI

Tarquini jól ismeri Micheliszt, pont ő volt a világbajnoki cím védője, amikor a magyar versenyző szintén SEAT-tal bemutatkozott a WTCC mezőnyében, majd a Hondánál és a WTCR mezőnyében a Hyundai színeiben is csapattársak lettek.  

 „Ő már tapasztalt versenyző, úgyhogy nincs szüksége a segítségemre azzal kapcsolatban, hogy miként kezelje a bajnoki címért zajló küzdelmet, de ha a pályán előtte megyek vagy mögötte vagyok, de a helyzetből adódóan támogathatom őt, meg fogom tenni, mosollyal az arcomon. Megérdemli a bajnoki címet, az biztos” – szögezte le Tarquini, aki egyelőre az összetett 8. helyén áll az idén.  

Michelisz 2017-ben járt ilyen közel, akkor még a világbajnoki címhezForrás: DPPI/Antonin Vincent

„Néha nagyon balszerencsés volt, de már 2017 óta kiérdemelte a győzelmet, mert akkor remek szezont teljesített. Ningbóban műszaki hiba miatt kizárták és a katari fékprobléma is a bajnoki címébe került, úgyhogy bizonyosan rászolgált már” – utalt arra, hogy Michelisz 2017-ben 2. lett a Túraautó-világbajnokság eddigi utolsó szezonjában.

Makaóban változik a Hyundai összetétele is

A Japánban zajló forduló után Makaó híres utcáira látogat majd a mezőny, ahol Michelisz egy újabb szövetségest kap: mivel a BMW visszarendelte Augusto Farfust a GT3-as futamra, a Lukoil szponzorációval futó Hyundaiban Luca Engstler kap majd lehetőséget Nicky Catsburg oldalán. A német fiatal a TCR Európa-kupában pont Michelisz csapatánál, a M1RA-nál versenyzett az idei szezon során.