Vágólapra másolva!
Nem állt össze az anyagi háttér, ezért Szabó Zsolt Dávid nem indul a TCR Europe-sorozat idei szezonzáróján a M1RA színeiben, de a csapat és a pilóta is reménykedik a 2020-as folytatásban.

Egy autóval készül a hétvégén, Monzában zajló TCR Europe szezonzáróra a M1RA, miután bejelentették, hogy nem állt össze az anyagi háttér Szabó Zsolt Dávid számára. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat mindössze Luca Engstlert indítja az utolsó két futamon, akinek így egyedül kell megtartania a 3. helyet a csapatversenyben és elérni azt az egyéniben.

Szabó Zsolt Dávid kihagyja a szezonzárót Forrás: TCR Europe

Szabó korábban a WTCR-ben is versenyzett, az idén Nagy Dániel helyén beugróként csatlakozott a M1RA kötelékéhez az oscherslebeni forduló előtt. A német hétvégén 15, a két spanyol futam során 1 pontot szerzett, az olaszországi zárófutamokat pedig a jövőre való tekintettel hagyja ki. A csapat közleményében a pilóta elmondta, váratlan volt az idei lehetőség és a tanulmányait is folytatta.

A 23 esztendős pilóta járműmérnöki végzettséget szerzett, a továbbiakban mesterszakon autonóm járműirányítást tanul majd, de a versenyzésről sem mondott le.

„Elégedett vagyok a M1RA-val együtt töltött két versenyhétvégével, abszolút azt kaptam, amit vártam. Jó volt belülről is látni, hogy milyen profin szervezett csapatról van szó. 2020 még odébb van, így természetes, hogy ezzel kapcsolatban egyelőre vannak kérdőjelek, ám nem titok, hogy van szándék arra, hogy ez a történet ne itt és most érjen véget” – mondta a versenyző.

Engstlernek kell helytállnia Forrás: TCR Europe

Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője szerint mindent megtettek annak érdekében, hogy magyar versenyzőt indíthassanak a csapat színeiben. Szabó a 29. helyen áll az összetettben, 1 ponttal a Zengő Motorsport színeiben induló Tenke Tamás mögött.

„Örülök, hogy Zsoltival megtaláltuk az összhangot. Erőn felül teljesítettünk, hogy összeálljon a háttér az előző két versenyhétvégére, de elértük a határainkat. Bízunk benne, hogy Zsolti fog még M1RA-autót vezetni, ez azonban a jövő zenéje. Most arra koncentrálunk, hogy a sok nehézség ellenére is szép eredménnyel zárjuk a szezont” – jelentette ki.