Vágólapra másolva!
A hazai gyorsasági autósport két kiválósága, Michelisz Norbert és Kiss Norbert futamait közös programban láthatja jövőre a közönség a Hungaroringen és a Slovakiaringen.

A 2018-as szlovákiai forduló után jövőre folytatódik a WTCR-t szervező Eurosport Events és a Kamion Európa-bajnokság (ETRC) promóterének együttműködése, ennek köszönhetően a hazai szurkolók közös versenyprogramban láthatják majd a magyar gyorsasági autósport két kiválóságát, Michelisz Norbertet és Kiss Norbertet.

Michelisz a WTCR, Kiss az ETRC mezőnyében áll majd rajthoz a Hungaroringen és a Slovakiaringen is, a hazai fordulót 2020. április 24-26. között rendezik meg, Dióspatony mellé pedig június 5-7. között látogat el a mezőny. A WTCR versenynaptára még nem ismert, de azt már lehet tudni, hogy a magyar és a szlovák forduló mellett a mezőny Spanyolországba, a MotorLand Aragónra is elutazik majd.

Még nagyobb közönséget remélnek Fotó: Csudai Sándor - Origo

A WTCR első embere, Francois Ribeiro mellett Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója is várakozással tekint a két széria együttműködésére, ami lehetővé teszi, hogy a hazai közönség egyszerre láthassa mindkét közkedvelt pilóta versenyeit. Gyulay hozzátette: „A szurkolóknak mindkét esemény kapcsán készülünk nagyszerű meglepetésekkel,

Michelisz és Kiss 2008-ban versenyzett egymás ellen a ma már nem létező SEAT Leon Kupában, azóta az eltérő kategóriák miatt csak elvétve fordult elő, hogy egy adott hétvégén belül osztoztak a pályán, de mindkét pilóta üdvözölte a hírt. Michelisz külön örült annak, hogy végre láthatja élőben is versenyezni Kisst a Hungaroringen az ETCR mezőnyében.

A kamionversenyre is sokan kíváncsiak Forrás: Truck Race Promotion Kft.

„A szurkolótáborunk tagjai között szerintem nagy az átfedés, de remélem, a közös rendezés azt eredményezi, hogy még jobban megtelnek a mogyoródi versenypálya lelátói. Én magam is vezettem már kamiont, még 2008-ban Szobi Balázsét, és elmondhatom, nagyon élveztem, bár nagyon más, mint a túraautós kategóriák. És tavaly Szlovákiában Kiss Norbi vitt is egy kört, ami hatalmas élmény volt!” – mondta a korábbi világbajnoki 2. helyezett.

– fűzte hozzá Kiss. – A magyar szurkolók szempontjából ez igazi motorsport-ünnepet takar, biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges hangulat uralkodik majd a lelátón. Legutóbb, amikor Szlovákiában együtt versenyzett a két sorozat, nagyon jól éreztük magunkat, volt közös aktivitás is a túraautósokkal, biztosan jövőre is kitalálunk valamit. Az én szempontomból pedig jó hír, hogy a versenyek közti időben legalább lesz mit nézni, lesz kinek szurkolni.”