Társoldalunk:

Kiss Norbert piros zászlókkal teli futamon lett harmadik Zolderben

2019.09.15. 08:29

Fontos pontokat szerzett Kiss Norbert a kamion-Eb zolderi második futamán. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője harmadik helyezn végzett a legendás belgiumi pályán, ezzel megerősítette helyét a bajnokság éllovasai között.

A FIA ETRC mezőnyének gyorsulását és erősödését mutatja, hogy a szombathelyi versenyző az időmérőn most hatodik lett századra ugyanazzal a köridővel, amivel tavaly az élmezőnyben végzett.

Az első zolderi futamon rajtpozíciójához képest egy helyet tudott javítani Kiss, így az eseménytelen versenyen ötödik lett. Helyezése viszont ezúttal negyedik rajtkockát jelentett a második futamra, ami már sokkal kalandosabban telt, mint az első.

Kétszer is volt piros zászló, kétszer is újraindították a versenyt, mert mögöttünk, a mezőny végén balesetek voltak. Az első indításkor feljöttem a második helyre, tudtam is volna tartani, de jött az újabb piros. A második újrarajtnál így a második helyről indulhattam, de az ellenfeleim a rajtnál jobbak, úgyhogy visszacsúsztam a harmadikra. Antonio Albacete végig támadott, de sikerült kivédekezni, vagyis meglett a dobogó, aminek nagyon örülök" -–foglalta össze a második verseny eseményeit Kiss.

A Mercedes kamionnal versenyző Kiss Norbert összetettben 137 ponttal az ötödik helyen áll.

A zolderi hétvége vasárnap a kamion-Eb újabb két versenyével folytatódik 13.50-kor, majd 16.05 perctől.

A futamok élőben nézhetők ezen a linken.