Legjobb hyundaiosként negyedik helyről indul Michelisz

AUTO - WTCR  NINGBO -  2019 Chine auto championnat du monde circuit course cup fia motorsport tourisme wtcr 05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action  during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of China, at Ni
05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of China, at Ningbo from September 13 to 15 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Két és fél hónap szünet után a kínai Ningbóban folytatódik a túraautó-világkupa 2019-es évada. Az ázsiai túra első időmérőjén a hazai pályán nem meglepően jól teljesítő Lynk and Co szerezte meg Yvan Mullernek köszönhetően: a francia 1:50.848-as időt autózott. Michelisz legjobb hyundaiosként a negyedik lett.

Ami a magyar versenyző szempontjából jó hír, hogy a bajnokságban előtte álló Esteban Guerreri csak a kilencedik lett az All-Inkle.com Münnich Motorsport Hondájával. A BRC Hyundai N Squadra Corse összetettben második helyen álló magyarja így jó esélyekkel faraghat hátrányából az első ningbói futamon, hiába csak negyedik helyre volt elég 1:51.015-ös körideje. A bajnokságban mögötte harmadik és negyedik Thed Björk, valamint Néstor Girolami ugyanis csak a 13., valamint a 18. helyről indulhat.

A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar versenyzője, Michelisz Norbert akcióban a Hyundai i30 N TCR-rel Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

Veszélyes lehet ugyanakkor Mikel Azcona, a szárnyaló fiatal spanyol ugyanis a harmadik rajthelyről várja a versenyt a PWR Racing Cuprájával, összetettben pedig az ötödik helyen áll. Az időmérőn a Mulsanne Srl hazai kedvence, kínai Ma Csingua lett a második az Alfával.

A váratlanul újabb kedvezményt kapó Link and Cókkal nem nagyon lehetett felvenni a versenyt. A kínai márka autói az Audival, a Cuprával és a Volkswagennel együtt az utolsó pillanatban, pénteken kiadott új BoP (teljesítmény-kiegyenlítő rendszer) alapján kedvezőbb turbónyomással versenyezhet, amit nem hagyhattak szó nélkül a sem a Hondánál, sem a Hyundainál.

Michelisz a történtek után azt mondta, magabiztosan indult ugyan neki a hétvégének, de a döntéssel ez megváltozott.

"Papíron ez erős hétvége kellene, hogy legyen nekünk, de a BoP mostani változtatásával sok más autó kapott nagymértékű támogatást, ami kifejezetten rossz hír nekünk, mert a vártnál is keményebb küzdelemre kell készülnünk.

A kedvezményezett márkák, az Audi, a Volkswagen és a Lynk and Co nagy előnybe került a teljesítmény szempontjából, ami körönként három-négy tizeddel jobb időt jelenthet nekik.

Vagyis tizenhat olyan autó lesz a pályán, amelyik a miénknél kedvezőbb helyzetből indulhat, ez pedig szinte lehetetlen feladat elé állít minket" - nyilatkozta Michelisz Norbert.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila csak a 24. lett.

A WTCR első ningbói versenye magyar idő szerint szombaton délelőtt 9 óra 25 perckor rajtol.