Vágólapra másolva!
Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző 2019-ben is az Origón vezetett blogjában számol be a versenyhétvégékkel kapcsolatos érdekességekről. A nullázós csehországi, mosti hétvége után most Zolder előtt esélyekről, lehetőségekről.

Zolder következik, ahová a tavaly történtek miatt nem a legjobb emlékekkel megyek vissza, de összességében szeretem ezt a pályát. A legutóbbi fordulóban, Mostban is túltolták kicsit a felügyelők a büntetésemet, és tavaly ugyanez volt Zolderben, úgyhogy remélem, hogy a most következő hétvége végre az egyértelmű versenyhelyzetekről fog szólni.

Az első szektorban vannak gyors kanyarok komoly féktávokkal, de inkább a nehéz, lassú sikánok jellemzők a vonalvezetésre. Volt itt sikerem szárazon és esőben is, sőt, a Mercivel is sikerült már győzni, meglátjuk, idén mit tudunk összehozni. Szárazon már az is nagy eredmény lenne, ha dobogóra állhatnánk, viszont esőben megint bármi előfordulhat, akár nyerhetünk is, ha egyáltalán ugye megtartják a versenyt.

A csapat kecskeméti műhelyében az alap felkészítésre és karbantartásra volt idő, nagy csoda nincs ilyenkor,

amikor két hét van egy-egy versenyhétvége között. Rendezvényen is voltunk, az új Actross 5 bemutatóján - ez egy olyan kamion, amin már nincs hagyományos tükör, csak kamerás -, képviseltük a csapatot a versenykamionnal, Zolderben viszont még egy-két alkatrészt beraknak a fiúk, ami most jött meg.

Az autóval nem sok minden történt, velem viszont annál több minden, például az, hogy polgárőr lettem Kompolton! A Macskaárvaház Alapítvány központja Kápolnán van, Kompolt pedig a szomszédos település, szoros a kapcsolat a két helység között, sok rendezvényen jártunk ott, sokszor találkoztunk polgárőrökkel.

Egyszer csak kipattant az ötlet a fejemből, azt mondtam, na gyerekek, belépek én is, és be is léptem.

Egyelőre nem tudom még, mikor állok szolgálatba, de az első rendezvényen már intézkedtem a füvön parkoló autósokkal, hangoskodókkal szemben - ez vicc természetesen, az viszont nem, hogy tényleg polgárőr lettem.

Megcsináltam a kamionjogsihoz a KRESZ-vizsgát, és minden más elméleti követelményt. Most jön majd a gyakorlat: kamion rutinpályán, később már forgalomban is. Van még hátra néhány vizsga ahhoz, hogy hivatásos sofőrré válhassak, ha végeztem, akkor a targoncakezelőit is elvégzem. Élvezem a tanulást, az új ismeretek szerzését, de bevallom, ahogy közeledett a vizsga, úgy nőtt rajtam a nyomás, hogy ha ez most nem sikerül, akkor a B-kategóriás jogsit is visza kell adnom, de szerencsére erről szó sem volt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Driftelünk #balatonfüred #vitorlás ⛵️ #sailing #sail #sails #saturday #mood #vibe #driver

Norbert Kiss (@drivernorbi) által megosztott bejegyzés,

Vizen is szereztem egy kis vezetési tapasztalatot. Eddig nem sokszor volt még lehetőségem életemben hajózni, most viszont rövid idő alatt kétszer is megadatott. Előbb a Balatonon próbálhattam ki egy vitorlást, igazi szeles, viharos időben, dőlt a hajó rendesen, nagyon élveztem. Később a Dunán egy yachtot vezethettem, sokkal csendesebb, nyugodtabb körülmények között, de az is hatalmas élmény volt.

Úgyhogy a kamionjogsi és a targonca után jöhet majd a hajós vizsga is. De előtte még Zolder!