Vágólapra másolva!
Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző 2019-ben is az Origón vezetett blogjában számol be a versenyhétvégékkel kapcsolatos érdekességekről. A nyári szünet végén arról, milyen esélyekkel kezdik meg a második szezont a Tankpool24 csapattal Csehországban.

Másfél hónapja a Nürburgringen ért véget a szezon első fele, jó érzés volt futamgyőzelemmel kezdeni a szünetet. Rövid volt nekünk a nyár, hosszabb nyaralásra nem is volt lehetőségünk, de egy-egy napot azért tudtunk pihenni. A barátnőmmel, Mártival belefért nekünk egy kis Balaton, voltunk a sarudi élményfaluban is, jetskiztünk a Dunakeszi tavon is.

Emellett egy kis zöld aktivitásra is jutott idő. Egy korábbi fogadásnak köszönhetően fákat ültettünk a Macskaárvaház Alapítvány kápolnai székhelyének udvarán. Mivel a legutóbbi versenyhétvégén két dobogós helyezésem is volt, így két fát kellett ültetnem, amit a legnagyobb örömmel tettem. És ha már Macskaárvaház: egy árva cicának, Narancsnak is sikerült gazdát találnunk az elmúlt hetekben. Ennek is nagyon örülök, jó érzés látni, amikor egy-egy árva állat, főleg cica otthont kap. Nekünk is van három macskánk, nagyon bírom a természetüket, és amiben csak tudok, a Macskaárvaház Alapítványon keresztül segítek nekik, vagy rajtuk, ahogy épp szükséges.

Átvehettem az új autómat is a Pappas Autótól, ennek köszönhetően egyáltalán nem bánom, hogy autós távolságra vannak a versenyhelyszínek. Ezzel a Mercedes-AMG C43 Coupéval elég jó élmény több száz kilométert vezetni.

Szurkoltunk a magyaroknak a női röplabda-Eb-n a Papp László Arénában, szóval tényleg eseménydús volt ez a néhány hét.

A kecskeméti műhelyben eközben szinte megállás nélkül dolgoztak a srácok, jó kis karbantartást végeztek a kamionokon, volt egy kis fejlesztés a futóművön. A motor marad ugyanaz, de tudtunk tesztelni is egy németországi rendezvényen. Nagy köszönet a csapatnak, többet dolgoztak a nyáron, mint amennyit pihenni tudtak.

Negyedik helyről várom a folytatást, kemény lesz a szezon második fele. Négy versenyhétvége hat hét alatt, az összetett második helyre kell hajtanunk, mert az Európa-bajnokságot vezető Jochen Hahn előnye már szinte behozhatatlan. A második helytől viszont csak kilenc pont választ el, szóval bármi lehet még.

Kamion vitte a kamionokat Csehországba Forrás: Kiss Norbert

Csehország, Most nehéz lesz, ebben egészen biztos vagyok. A motorerő előtérbe helyeződik az elnyújtott kanyarok miatt, de megpróbáljuk ebből is kihozni a maximumot. Gyakori itt az eső, ha esetleg most is lenne esős verseny, azzal újra lennének esélyeink a győzelemre.

Felkészülten várjuk az előttünk álló kihívásokat, a csapat és én is kipihentem magam, úgyhogy megyünk előre!