Túlélt egy repülőgép-balesetet a legendás autóversenyző

Nationwide Paint Scheme Reveal GettyImageRank2 reveal SPORT Motorsport
MOORESVILLE, NC - DECEMBER 06: Dale Earnhardt Jr. watches on during the Nationwide 2019 Paint Scheme Reveal at GoPro Motorplex on December 6, 2018 in Mooresville, North Carolina. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Óriási szerencsével úszott meg egy repülőgép-balesetet a kétszeres Daytona 500-győztes, korábbi NASCAR-bajnok, Dale Earnhardt Jr.

A 2017-ben visszavonult legendás autóversenyző a Tennessee államban található Bristol Motor Speedwayre igyekezett, ahol ő lesz a hétvégi NASCAR-futam szakkommentátora, amikor a baleset történt a közeli Elizabethion repülőterén.

A Yahoo Sports információi szerint a balesettel kapcsolatban a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) úgy tájékoztatott, hogy Earnhardt Jr. Cesna Citation típusú repülőgépe a landolás után leszaladt a kifutópályáról, majd kigyulladt. A gépen öten tartózkodtak, a két pilóta mellett a korábbi autóversenyző mellett a felesége és a lánya is a fedélzeten volt, de kisebb sérülésekkel valamennyien el tudták hagyni a gépet, még mielőtt tragédia történt volna.

A családot a közeli Johnson City korházába szállították, amit azóta már el is hagyhattak, a bristoli versenyt közvetítő NBC azonban már hivatalosan is jelezte, hogy nem Earnhardt Jr. lesz a hétvégi futam szakkommentátora.

A 44 éves Earnhardt Jr. 1998 és 2017 között tizenkilenc szezonon át volt, összesen 631 NASCAR-futamon indult, és 26 győzelmet aratott. Két legnagyobb diadala a 2004-es és a 2014-es Daytona 500-on elért első helye volt.

Édesapja, Dale Earnhardt 2001-ben, éppen a daytonai verseny utolsó körében szenvedett halálos balesetet.