Vágólapra másolva!
Fantasztikus versenyzéssel, lökhárító nélküli kamionnal nyert futamot a Nürburgringen Kiss Norbert. A német Tankpool24 csapat magyar versenyzője a fordított rajtrácsos negyedik futamon a második helyről indulva szerezte meg a győzelmet a kamion-Eb negyedik fordulóján, Németországban. 

Szombati harmadik helye után vasárnap a dobogó tetejére állhatott a kétszeres Európa-bajnok magyar kamionversenyző. A Tankpool24 csapat Mercedesét vezető Kiss Norbert a Nürburgringen vasárnap a második helyet szerezte meg az időmérőn, de a vasárnapi első futamon a rajt után kiforgatták, jelentősen visszaesett, és csak a hetedik helyen ért célba. Ez újra második rajthelyet jelentett a szombathelyi pilótának a fordított rajtrácsos utolsó futamon.

Kiss Norbert győzelmének pillanata a Nürburgringen Forrás: Youtube

Kiss a rajttól kezdve folyamatosan közeledett az első helyről induló Kursim Ivecójára, többször is próbálta megelőzni, az egyik manővernél az első lökhárítóját is elvesztette. A megtépázott Mercedesszel is képes volt azonban a győzelemre, türelmesen kivárta, míg tökéletes támadó pozícióba kerül, majd az ötödik körben megelőzte német ellenfelét.

A magyar versenyző ezzel sorozatban már a negyedik hétvégén áll dobogóra, a szezonnyitó olaszországi hétvégén Misanóban, majd a Hungaroringen, a Szlovákiaringen és most, a Nürburgringen is a pódiumon ünnepelhetett.