Vágólapra másolva!
Boldog, hogy segíteni tudott és elképesztően büszke a családjára Novák Erik, aki a vasárnapi Veszprém-ralin a barátjával, Kucsera Antallal megmentette a szörnyű balesetet szenvedő Neukirchner András autóversenyző és Pardi Kata navigátor életét. 

A két férfi nézőként volt jelen a bajnoki futamon, amelynek első gyorsasági szakaszán egy Honda a fának csapódott, majd azonnal kigyulladt.

„Igazából a történtek után tudatosult bennünk, mit tettünk. Persze, nehezen aludtunk el aznap este, de

mindenki mindent beleadott, hogy segíteni tudjon – mondta a Blikknek Novák, aki Kucserával együtt biztonságba helyezte a járműből még kimászó, majd összeeső pilótát, aztán kiszabadította a lángoló autóba szorult versenyzőtársát. A családja közben mentőt hívott és a sérült ralis gondját viselte.

Ketten húzták ki az autóból a szerencsétlenül járt ralisokat Forrás: BM OKF

A baleset nézőktől elzárt területen történt, óriási szerencse tehát, hogy a társaság nagyjából 200 méterre tartózkodott a helyszíntől.

A két férfi rögtön rohant segíteni, a lélekjelenlétüknek és a bátorságuknak köszönhető, hogy az autóban ülők túlélték az ütközést.

„Amikor odaértünk, már hatalmas volt a forróság, de nem volt bennünk veszélyérzet, nem féltünk attól, hogy meghalhatunk. Csak az járt a fejünkben, hogy minden erőnket beleadva minél előbb kihúzzuk a navigátort a kocsiból" – elevenítette fel a Blikknek a történteket Novák Erik.

Szörnyű baleset történt a Veszprém-ralin Forrás: Race1.net Hungary Facebook

„A lába beszorult, és már elérték a lángok... Antallal a két vállánál fogva próbáltuk kirángatni a roncsból, miközben feszítettük az ajtót. Az apósom elrohant a terepjárónkhoz a feszítőért, amely egy munkánk után maradt az autónk platóján, de szerencsére erre már nem volt szükség, utolsó erőnkkel kiszedtük valahogy a lányt. Utána biztonságos távolságra húztuk őket, mert tartottunk attól, hogy az üzemanyag berobban.

A pilóta ekkorra újra magához tért, azt kérte, hívjuk a feleségét, és húzzuk közelebb a navigátorához, hogy láthassa, jól van-e."

Novák a lapnak elárulta, többször is beszélt a comb-, medence- és kulcscsonttörést, valamint másodfokú égési sérüléseket szenvedő Pardi férjével, aki nagyon hálás, és folyamatosan tájékoztatja a navigátor állapotáról.

A pilótának, Neukirchnernek a sípcsontja tört el, valamint a jobb fülére nem hallott a baleset után.