Társoldalunk:

Tassi Attila pole-ból rajtolva bukott nagyot, Michelisz szépített

2019.07.07. 18:37

Amilyen álomszerűen indult, olyan drámaian ért véget a túraautó-világkupa Vila Real-i hétvégéje a magyarok számára. Szombaton Michelisz Norbert időmérőt és futamot is nyert, a vasárnapi időmérőn aztán Tassi Attila volt a leggyorsabb, de a vasárnapi két verseny balszerencsék sorozatát hozta a WTCR mindkét magyarjának. 

A fordított rajtrácsos második futamon Tassi a 10., Michelisz a 15. helyről indult, utóbbi azonban a verseny második felében a sikán előtt hátulról kétszer is nekiment Kevin Ceccon autójának, amiért boxutca-áthajtásos büntetést is kapott, és az autója is komolyan sérült. A szombati futamgyőztes így nem szerzett pontot, miközben összetettbeli legnagyobb ellenfele, Esteban Guerrieri harmadik lett. Tassi Attila a pontszerző 11. helyen ért célba. 

Tassi Attila az élről indult, végül nem szerzett pontotForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A főfutamra sikerült összekalapálni Michelisz autóját, így újra felállhatott a 15. rajtkockába, miközben a pole-ból Tassi Attila, mellőle pedig csapattársa, a helyi közönségkedvenc Tiago Monteiro rajtolt a KCMG Hondájával. A viszonylag sima rajt után az első körben Nicky Catsburg kapta el az előtte haladó Esteban Guerrieri Hondáját, az argentin nem tudta folytatni a versenyt, a BRC holland versenyzőjét, Michelisz márkatársát pedig megbüntették. 

Az élről induló Tassi csak rövid ideig tudta tartani vezető helyét, előbb Monteiro, majd lassan a teljes ezőny megelőzte, egészen a 22. helyig esett vissza. Az ügyes taktikának köszönhetően Monteiro a legjobbkor ment ki joker körre, vissza tudott jönni az élre Muller és Ehrlacher elé. Michelisz közben fontos pontokért harcolt a 10. helyen, körökön át verte vissza Frederic Vervisch támadását. A Comtoyou Team Audi Sport Audijával a német végül rontott, az utolsó előtti körben elfékezte magát, így Michelisz a biztonságos tizedik helyen végzett.

Tiago Monteiro 2017-es, majdnem halálos balesete és tavaly év végi visszatérése óta most először állt dobogóra, rögtön futamgyőzelemmel, ráadásul hazai közönsége előtt. Yvan Muller lett mögötte a második, Yann Ehrlacher pedig a harmadik.

Cikkünk folyamatosan frissül!