Társoldalunk:

Tragédia a WTCR-ben: meghalt egy fiatal szerelő Vila Realban

2019.07.07. 11:00

Gyászol a WTCR: szombaton este tragikus hirtelenséggel meghalt a Cyan Racing Team egyik szerelője. A húszéves angol csapattag váratlanul rosszul lett Vila Realban, és hiába érkezett szinte azonnal a segítség, nem tudták megmenti az életét. 

Szombat este, nagyjából fél nyolc körül riasztották előbb a helyi ügyeletes orvost a Cyan Racing garázsához, majd az ambuláns autó is megérkezett, néhány perccel később pedig két mentőautó is a helyszínre jött. Sokáig időztek a csapat sátránál, kegyeleti okokból azonban nem készítettünk fotót a történtekről. 

A csapat versenyzői, Yann Ehrlacher, Thed Björk, Yvan Muller és Andy Priaulx is döbbent sokkban álldogált a mentőautó körül, ekkor már tudni lehetett, hogy nagy a baj. Előbb arról szóltak a hírek, hogy szívroham miatt lett rosszul a fiatal csapattag, de a legfrissebb információink szerint allergiás sokk okozta halálát. Hiába vitték kórházba, nem tudtak segíteni rajta.

Thed Björköt is megrázták a történtekForrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavier Bonilla/Xavi Bonilla

A csapat nem hozza nyilvánosságra a fiatalember nevét addig, amíg a családot és a hozzátartozókat hivatalosan nem értesítették. Azt sem közölték, melyik pilótával, melyik autón dolgozott, de úgy tudjuk, a gumikért felelős részlegen dolgozott. 

A Cyan Racing vezetője, Christian Dahl megtörve kommentálta a történteket: „Legmélyebb együttérzésünk a családdal és a barátokkal. Fiatal és fontos tagja volt a csapatunknak, rettentően fog hiányozni.”