Vágólapra másolva!
Várható volt, hogy a túraautó-világkupa szombati második szabadedzése sem zajlik le piros zászló nélkül Vila Realban: a portugáliai utcai pályán ezúttal Tom Coronel autója füstölt őrült módon, ezért állt az edzés. A tavalyi ralikrossz-világbajnok, Johan Kristoffersson volt a leggyorsabb a Sébastian Loeb Racing Volkswagen Golfjával, mögötte Michelisz Norbert autózta a második legjobb időt a BRC Hyundai N Squadra Corse Hyundai i30 N TCR-ével.

Pénteken még csak a gumibálák igazgatása miatt állt le kétszer a szabadedzés, szombaton azonban már érezni lehetett, hogy versenyhangulatba kerültek a pilóták: Mikel Azcona úgy próbált bebújni cuprás márkatársa, Tom Coronel mellé egy jobbosban, mintha már versenyen menne a harc a jobb pozícióért. Az ütközés vége az lett, hogy a holland autójának jobb hátsó kereke kitört, és miközben próbáld visszaevickélni a boxba, a kereke kigyulladt, így Coronel hatalmas füst közepette állt meg a pályán.

Tom Coronel füstölgő autója a pályán Forrás: Origo

Poroltóval akadályozták meg a nagyobb tüzet, senkinek sem esett baja, de az edzés állt, amíg megtisztították a pályát.

A harmincperces szabadedzést Johan Kristoffersson nyerte, de ami magyar szempontból sokkal fontosabb, hogy Michelisz Norbert úgy lett második, hogy jelentősen javított pénteki idején. Az első szabadedzésen 2.02.800-zal lett hatodik, szombaton már 2.00.467 volt a legjobb körideje.

Tassi Attila 2.01.499-cel a 16. helyen végzett a KCMG Honda Civicjével.

Az időmérő magyar idő szerint délben kezdődik, annak a sorrendje adja a 16.15-kor kezdődő első futam rajtrácsát.