Két piros zászló miatt állt a WTCR első szabadedzése Vila Realban

AUTO - WTCR PORTUGAL 2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA Motorsport TOURISME 05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from july
05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Portugal, Vila Real from july 5 to 7 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Kétszer is piros zászló szakította félbe a túraautó-világkupa mezőnyének első szabadedzését Portugáliában. A tavalyi hatalmas tömegbaleset után idén még az eddigieknél is jobban odafigyelnek a biztonságra Vila Realban, jól mutatja ezt, hogy mindkétszer a biztonsági gumibálák elmozdulása miatt állították meg az edzést. A háromnegyedórás gyakorlást Néstor Girolami nyerte meg a Münnich Motorsport Hondájával, Mehdi Bennani lett a második a Sébastian Loeb Racing Volkswagen Golfjával, harmadik helyen pedig a másik Münnich Hondával Esteban Guerrieri ért célba. 

Michelisz Norbert csak a hatodik lett, habár a szabadedzés elején sokáig és többször is az élen állt a BRC Hyundai N Squadra Corse Hyundai i30 N TCR-ével, végül azonban 829 ezredes hátránnyal fejezte be az FP1-et.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila 17. lett a KCMG Hondájával. A fiatal magyar pilóta életében először versenyez a szűk és trükkös utcai pályán.

Michelisz Norbert a hatodik lett az első szabadedzésen Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A speciális, csak a WTCR-re érvényes súlykompenzációs rendszer, valamint a teljes TCR-szériára vonatkozó teljesítmény-kiegyenlítő rendszer aktuális szabályozása miatt hatalmas a súlykülönbség a mezőny legnehezeb és legkönnyebb autói között. Micheliszék Hyundaiai 1345 kg-mal futnak ezen a hétvégén, miközben a legkönnyebb Alfa Romeók 110 kg-mal kevesebbet, 1235 kg-nyi össztömeget visznek.

A jubileumi, ötvenedik Vila Real-i versenyhétvégére minden eddiginél több nézőt várnak a portugáliai városba.