Vágólapra másolva!
Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző 2019-ben is az Origón vezetett blogjában számol be a versenyhétvégékkel kapcsolatos érdekességekről. A harmadik, szlovákiai forduló előtt arról, hogyan telt a felkészülés a hungaroringi versenyhétvége után a félig-meddig második hazai versenyére. 

Gyorsan eltelt ez a két hét a Hungaroring óta, nem nagyon volt idő pihenni, de igazából nem is nagyon vágytam rá. A találkozás a szurkolókkal, veletek, a rengeteg szeretet, amit kaptam tőletek két hete a hazai versenyemen, kellően feltöltött ahhoz, hogy maradjon energiám az előttünk álló versenyhétvégére is.

Szlovákiába megyünk, ahová kifejezetten szívesen utazom. Egyrészt azért, mert tök jó a hely, jó a pálya is, nagyon sok magyar szurkoló jön ki, ami miatt félig-meddig hazai versenynek tekintem az ottani hétvégéket. Másrészt azért, mert ez is egy olyan pálya, ahol a múltban jók voltunk: tavaly sikerült megnyerni az egyik fordított rajtrácsos versenyt, korábban viszont volt pole pozíciónk és rendes futamgyőzelmünk is. Szeretem, mert technikás pályáról van szó, és mert jó emlékeim vannak onnan.

Tavaly meglett a fordított rajtrácsos győzelem a Szlovákiaringen Forrás: Origo

Az viszont nem kérdés, hogy szeretnénk javítani a hungaroringi teljesítményünkön, folyamatosan ezen dolgozunk. Jó lenne minél magasabbra állni a dobogón, persze, hogy ez a cél, máshogy nem is lehet nekiállni a versenyzésnek. A fiúk megállás nélkül dolgoztak az elmúlt két hétben a kecskeméti műhelyben, én is voltam ott, mert megérkeztek a Sermec alkatrészek a sebességváltóhoz, és elvittem a fiúknak.

Elkezdtük összerakni, amikor ott jártam, kiválóan haladt a munka, innen is köszi érte Csabinak, Iminek, Ákosnak és Laciknak is.

Remélem, hogy az új sebességváltó beszerelésével javulhatunk kicsit a verseny szempontjából, mert az idei szezonban megint mennek ide-oda az erőviszonyok, szükségünk van a jó teljesítményre.

Igazi vadállatokat viszünk el az ország minden részébe Forrás: KN Média

Sok rendezvényünk volt a Hungaroring óta, a Pappas Autónak köszönhetően a legbrutálisabb autókat visszük el az ország minden részébe, miközben folytatom a készülődést a kamionjogsi megszerzésére a kamionsuli.hu-nál, nem mondom, hogy könnyen rá tudom venni magam a tanulásra. Hiába vezetek versenykamiont, az utcai vezetés teljesen más, rengeteg újdonság van, nagyon sok szabályra kell odafigyelni. Olyanokra, mint a vezetési idő, az árurögzítés, biztonsági szabályok, amikre kamionversenyzés közben nem is gondol az ember, rengeteg tanulnivaló van.

És mivel rég volt már, mikor iskolába jártam, hát, nem mondanám, hogy könnyen tanulok. Nem vagyok magolós típus, de próbálom átgondolni az anyagot gyakorlatiasan, a tapasztalataimat felhasználva próbálom megjegyezni az új információkat.

Hétvégén viszont már a versenyzésre kell koncentrálnom, szokás szerint jó sűrű lesz a program. Pénteken szabadedzésekkel kezdünk, aztán szombaton és vasárnap is két-két versenyünk lesz, meg természetesen mindkét napon egy-egy időmérő.

Ahogy eddig is, most minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el, és remélem, megint találkozunk!