Futamgyőztes lett a Majka klipjében is szereplő női raliversenyző

krajnyák petra majka
Vágólapra másolva!
Jogi egyetemre jár, szabadidejében klipforgatáson vesz részt, hétvégén pedig megnyerte a Székesfehérvár Rallye-t a rali2 géposztályban megrendezett Kia Platinum Rally Cup második fordulóján. Krajnyák Petra nemcsak gyönyörű, de gyors is, és kőkemény csatákra képes a pályán. 

Az idén bemutatkozó magyar rali márkakupa küzdelmei Székesfehérváron folytatódtak a pünkösdi hosszú hétvégén. Izgalmas csaták mellett egy követendően sportszerű eseményt is hozott a forduló, mely végül Krajnyák Petra és Velezdi Eszter győzelmével zárult.

A verseny előtt a győztes raliversenyző jogi egyetemi vizsgáit teljesítette, valamint részt vett Majka legújabb klipjének forgatásán is. Hétvégén viszont csak a versenyzésre koncentrált, aminek meg is lett az eredménye. Több szakaszgyőzelmet is aratott, és a végső győzelem is az övé, valamint navigátoráé, Velezdi Eszteré lett.

Klipforgatásból iskolapadba, majd raliautóba Forrás: Krajnyák Petra

"Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk! A teljesítményünk annak is köszönhető, hogy indulni tudtunk a Miskolc Rallye-n, és az ottani pályaminőségek nagyban hasonlítottak a fehérvári pályákra, így tudtuk használni a tapasztalatainkat.

ugyanakkor tudom, hogy ez a mi döntésünk volt, nem pedig a képességeink miatt vesztettük el ott a győzelmet.

Krajnyák Petra és navigátora, Velezdi Eszter Forrás: Krajnyák Petra

Eszterrel nagyon jól tudunk együtt dolgozni, ha kellett, fék volt, ha kellett gáz, a mostani eredmény azt mutatja, hogy jó úton haladunk".

A győzelmet persze izgalmas csaták is megelőzték. A hétvége egyik különlegessége volt, hogy a sorozat tulajdonosa és promótere, Jobbágy Ákos is versenyautóba ült, méghozzá Vogel Adriennébe, aki naptáregyezés miatt nem a ralin, hanem a gyorsasági Kia Platinum Cup poznani hétvégéjén indult.

A nap győztese Jobbágy lett, viszont a fairplay szellemében navigátorával együtt úgy döntöttek, nem akarnak beleszólni a bajnokság állásába.

Jobbágyék szándékosan hamarabb értek célba, így mondtak le a győzelemről Forrás: Csatlós Norbert

"Nem akartuk befolyásolni a végeredményt, mi csak örömautózásra készültünk Fehérváron, élvezni szerettük volna a versenyzés hangulatát, nem pedig bárkitől helyezést rabolni.

Azt szeretnénk, ha a többiek, az állandó indulók között dőlne el a bajnoki cím sorsa, ezért szándékosan idő előtt értünk célba, hogy büntetésünkkel a mezőny végére soroljanak minket.

A navigátorommal, Nagy Norberttel együtt egy percig sem volt kérdés, hogy így teszünk" - mondta a célba érkezés után Jobbágy Ákos.

Ez azt jelenti, hogy a kupa második fordulóját Krajnyák Petra és Velezdi Eszter nyerte meg, második lett Rónavölgyi Endre és Mészáros-Érdi Nikolett, harmadik pedig Méhész Attila és Mireider Csaba.

A Kia Platinum Rally Cup küzdelmei augusztus első hétvégéjén a Baranya-kupával folytatódnak.