Székesfehérváron folytatódik a kis autók nagy versenye

Vágólapra másolva!
Második fordulójához érkezik a Kia Platinum Rally Cup. A rali2-ben idén bemutatkozó magyar márkakupa mezőnye az Eger Rallye-n kezdte a szezont, pünkösd hétvégén pedig a Székesfehérvár Rallye-n állnak rajthoz. Az első fordulóban győztes Vogel Adrienn azonban hiányzik az indulók közül, mert a Kia Platinum Cup lengyelországi versenyén, Poznanban indul.

Szombaton pályaírással indul a hétvége a négyautós mezőnynek, vasárnap hat gyorsaságin összesen 244,7 km vár a párosokra. Vogel autóját a sorozat promótere, Jobbágy Ákos, a Roger Racing tulajdonosa vezeti majd. A többiek szó szerint vadászni fognak a fejére, az indulók közül mindenki őt akarja legyőzni. Rónavölgyi Endre és navigátora, Mészáros-Érdi Nikolett , Krajnyák Petra Velezdi Eszterrel, Méhész Attila pedig Mireider Csabával a jobb kettőben vág neki a hétvégének.

Egerben rajtolt el a márkakupa márciusban Forrás: Origo

A Kia Platinum Rally Cup promótere, Jobbágy Ákos örömautózásra készül a sorozat második állomásán. "Nagy megtiszteltetés, hogy beszállhatok a kupasorozatba, hogy részt vehetek a másodosztályban. Nem az volt a célom, hogy részt vegyek, de egy szerencsétlen naptárütközés miatt Adrienn nem lehet itt, mert Poznanban indul a Kia Platinum Cupban. Viszont mivel a Kia Motors Hungary ügyvezető igazgatója kapott az alkalmon, és szívesen navigál nekem, úgyhogy ki is használjuk most ezt a lehetőséget. Szeretném belülről átélni a hétvégét, megnézni, hogy mik a hibáink, hol kell fejleszteni. Mondhatom, hogy megfigyelőként veszek részt, örömautózni megyünk Székesfehérvárra, nem élet-halál versenyzésre készülünk."

A Kia Platinum Rally Cup mezőnye számára vasárnap délelőtt 9.45-kor kezdődik a verseny a Székesfehérvár Rallye-n az első gyorsaságival.