Kifogtak a holland dűnék a magyarokon

AUTO - WTCR  ZANDVOORT  2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE CUP FIA HOLLAND HOLLANDE Motorsport TOURISME europe wtcr MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cu
MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Zandvoort, Netherlands from May 17 to 19 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Pontok nélkül zártak a magyarok a túraautó-világkupa hollandiai nyitófutamán. Michelisz Norbert a 12., Tassi Attila a 21. helyről indult, de végül nem tudtak tizenötön belülre kerülni. A futamot Thed Björk nyerte, rajt-cél győzelmet aratva, Yvan Muller lett a második és a fiatal spanyol, Mikel Azcona a harmadik. 

A versenyhétvége közben, két órával a rajt előtt módosított teljesítménykiegyenlítő rendszer ellenére is a Lynk & Cók voltak a leggyorsabbak, Thed Björk rajt-cél győzelmet aratott a kínai autóval, mögötte csapattársa, Yvan Muller lett a második, a spanyol Mikel Azcona pedig a harmadik a PWR Racing Cuprájával.

Michelisz a rajt után egy darabig még vissza tudta verni Esteban Guerrieri és Daniel Haglöf támadásait a 12. helyen, a harmadik körben aztán jelentősen lelassult a magyar versenyző Hyundai i30 N TCR-e, egészen a huszadik helyre esett vissza a BRC Racing Team autójával. A rádióban azt mondta, jelentősen vesztett a tapadásból a gumi, ezért inkább kiállt a versenyből, hogy óvja autóját. Később visszajött a versenybe, de az ellenőrző körök végén mindössze a 24. helyen ért célba. Nagy veszteség a Hyundainak és a BRC-nek, hogy Augusto Farfus sem tudta befejezni a futamot, és mivel Gabriele Tarquini csak a 22. lett, egyedül a hazai pályán versenyző Nicky Catsburg szerzett pontot az olasz csapatnak.

Vasárnap két futamon és egy időmérőn szerezhetnek még pontot a magyarok Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila a 18. lett.

Vasárnap reggel 8-kor a második időmérővel, majd 13.15-kor a fordított rajtrácsos futammal, 16.35-kor pedig a főfutammal folytatódik a program Zandvoortban.