Újabb Michelisz-mágia Szlovákiában: második hely a főfutamon!

AUTO - WTCR  SLOVAKIA 2019 AUTO CHAMPIONNAT DU MONDE CIRCUIT COURSE FIA MAI Motorsport TOURISME slovaquie wtcr MICHELISZ NORBERT, (HUNGARY),BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, congratulating VERVISCH FREDERIC, (BELGIUM), COMTOYOU TEAM AUDI SPO
MICHELISZ NORBERT, (HUNGARY),BRC HYUNDAI N SQUADRA CORSE, HYUNDAI I30 N TCR, congratulating VERVISCH FREDERIC, (BELGIUM), COMTOYOU TEAM AUDI SPORT, AUDI RS3 LMS, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from may 10 to 12 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Elképesztően izgalmas, hatalmas csatákkal teli futamon szerezte meg vasárnapi második, idei harmadik dobogóját Michelisz Norbert. A túraautó-világkupában versenyző magyar második helyen ért célba a WTCR szlovákiai főfutamán. 

Ezt a rajtot is Ma Csin-hua kapta el a legjobban, a harmadik helyről indulva könnyedén ment el a két Hyundai között, nem is csoda, hiszen az Alfa 90 kilóval könnyebb az i30-asoknál. Norbi az első kanyarokban a harmadik helyre szorult vissza, előtte Ma és Catsburg haladt.

A harmadik futam rajtja utáni pillanatok Forrás: mlan2019/Mlan2019

Nagyjából féltávnál Catsburg autójának hibája miatt visszaesett a negyedik helyre, Michelisz és Ceccon is elment mellette, Norbi így feljött a másodikra.

A könnyebb Alfák szendvicsében Michelisznek kőkeményen kellett küzdenie, felváltva támadta az élen haladó Mat, és védekezte ki a mögötte érkező Ceccont.

Fantasztikus hétvégi teljesítményével Michelisz összetettben feljött a harmadik helyre, 102 pontja van, mindössze 23 pont a lemaradása az élen álló. Girolami mögött. Guerrieri a második a bajnokságban.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila igazán balszerencsés hétvégét fogott ki, a második és a harmadik futamon is kicsúszott, és olyan sok füvet szedett össze a pálya szélén, hogy ki kellett jönnie a pitbe, a tisztítás után csak jelentős hátránnyal tudta folytatni mindkét versenyt.

Folytatás jövő hétvégén a hollandiai Zandvoortban.