Vágólapra másolva!
Bomba formában kezdte a hétvégét Michelisz Norbert Szlovákiában: a BRC Racing Team magyar versenyzője két második helyet szerzett az időmérőkön. A kora délutáni első kvalifikáción márkatársáé, Nicky Catsburgé lett a pole, a harmadik időt a kínai Ma Qing Hua futotta a Mulsanne SRL Alfa Rome Giuliettájával. A késő délutáni Q3-ban pedig ugyanez a sorrend alakult ki, vagyis Michelisz a nyitó- és a zárófutamon a második, a fordított rajtrácsos versenyen pedig a kilencedik helyről indulhat vasárnap.

Az első időmérőn mindössze 28 ezred döntött a BRC két versenyzője között, a holland Nicky Catsburg javára. 2.09.498-as köridővel nyerte meg a kvalifikációt, Michelisz 2.09.526-tal lett második.

Két hete a Hungaroringen egy pole pozíciót, most két második helyet szerzett az időmérőkön Fotó: Csudai Sándor - Origo

Másfél órás szünet és hatalmas zápor után, még esős pályán kezdődött meg a Q1. Körről-körre száradt a pálya, amit a köridők is jól mutattak, szinte másodpercenként változott az élen álló személye. A legjobb tizenkettő - köztük Michelisz - mehetett tovább a Q2-be, ahonnan ötödikként sikerült továbbjutnia a Q3-ba a magyarnak. Ez azt jelentette, hogy a második kvalifikáció harmadik részében elsőként gurulhatott a pályára. 2.09.746-os idejét az utána érkező Haglöf, Ma és Guerrieri sem tudta elvenni, így már csak az volt a kérdés, hogy az első sor melyik helye lesz Micheliszé. Nicky Catsburg azonban valamit nagyon elkapott a Dunaszerdahely melletti pályán, ismét fantasztikus időt autózott, 2.09.639-cel megszerezte a pole pozíciót a vasárnapi főfutamra is.

Az izgalmas Q3 után jókedvűen kommentálta az Origónak a péntek délutáni eseményeket.

"Ez jól sikerült! Őszintén szólva a Q2 után azt hittem, hogy ez sokkal nehezebb lesz. Mindenki kiválasztotta a jó helyeket, a pálya nem volt száz százalékos, amikor én kimentem,

de a Q3-ban a célvonalon áthaladva tudtam, hogy ez az idő ma bármire jó lehet.

Nicky (Catsburg - a szerk.) viszont nagyon-nagyon gyors volt. Ez most ilyen két második helyes nap, de volt már ennél sokkal rosszabb is."

Pénteken kétszer is összeállt a Catsburg, Michelisz, Ma trió az időmérő után Forrás: Origo

A BRC magyar versenyzője szerint nem könnyebb a monitor előtt állva figyelni, hogy a többiek milyen köridőt autóznak, mint az autóban ülve várni, hogy utolsóként a pályára gurulva egy nagyot villantson. Jól mutatja a felfokozott izgalmi állapotot, hogy sokáig észre sem vette, hogy bukósisakkal a fején nézi a pályán zajló eseményeket.

"Ugyanakkora a pulzusszám, mint a kocsiban.

Ha választhatnék, nem biztos, hogy minden hétvégén szívesen állnék itt, de ha cserébe jó helyről indulhatok, akkor persze bevállalnám.

Láttam magamat a képernyőn, hogy rajtam van a sisak, de egyáltalán nem foglalkoztam vele, hogy ez helyénvaló-e."

A fordított rajtrácsos második vasárnapi futamon Michelisz a kilencedik helyről indul, ezzel kapcsolatban azt mondta, az már az a része a mezőnynek, ahol bármi előfordulhat.

"A cél, hogy az első és a harmadik versenyen százszázalékos legyen az autó, az első futamon az lesz, a harmadikon pedig reméljük, hogy az marad."

Az időmérő után Michelisz az Origónak megmutatta egyik törzsszurkolójától kapott kabaláját. Az apró porcelánmalacka a második kvalifikáció alatt végig versenyoverallja zsebében volt. Reméljük, a vasárnapi futamokon sem hagyja otthon.

Michelisz és az apró szerencsemalac Forrás: Origo

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila az első futamon a 23., a második és harmadik futamon a 21. helyről indul.

A WTCR szlovákiai hétvégéjének vasárnapi menetrendje:

10.45 - nyitófutam

15.15 - fordított rajtrácsos futam

16.45 - harmadik futam

A versenyeket az Origo sporton élőben követhetik.